Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nederlanders breedband-kopgroeplopers

Leestijd: 1 minuut

Nederland is een van de koplopers in de Europese Unie met de invoering van breedband-internet. Van alle Nederlanders heeft bijna 12% een aansluiting op het snelle internet, in België is dat nog iets meer dan 12%. Denemarken is Europees koploper met 13% breedbandaansluitingen.

Dit blijkt uit cijfers over januari die de Europese Commissie maandag bekendgemaakt heeft. Het aantal aansluitingen in alle lidstaten groeide de afgelopen maanden snel. Het EU-gemiddelde is in een jaar bijna verdubbeld van 3,5 naar 6 procent. In Nederland hadden een jaar geleden nog 7,5 procent van de inwoners een breedbandaansluiting. Ook toen werd dit percentage alleen overtroffen  door de Denen en Belgen.

Minister Brinkhorst, die erg ingenomen is met deze uitkomst, vindt dat breedband een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kenniseconomie. Binnenkort presenteert de minister van Economische Zaken  een toekomstvisie over breedband in Nederland. De vraag is dan of de overheid of het bedrijfsleden de nieuwe diensten voor het breedband-internet moet stimuleren.

Geactualiseerd: woensdag 10 maart 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.