Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo rolt IPv6 eind dit jaar uit

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Ziggo zal dit jaar IPv6 volledig uitrollen op het netwerk. Alle klanten moeten eind 2012 gebruik kunnen maken van het nieuwe protocol. Dat laat Ziggo desgevraagd aan Tweakers.net weten.

De kabelprovider verwacht dat zijn backbone in maart geschikt is voor IPv6. Later dit jaar zullen andere onderdelen van het systeem, zoals het accessnetwerk en beheersystemen, geschikt worden gemaakt voor ondersteuning van de opvolger van het IPv4-protocol.

IPv6-ready
Medio dit jaar moet Ziggo's netwerk volledig IPv6-ready zijn, waarna de provider nog enkele maanden uittrekt om zaken te testen, en indien nodig aanpassingen te doen. "Eind dit jaar willen we ipv6 echt gaan uitrollen", zegt woordvoerder Gradus Vos tegen Tweakers.net.

Zakelijke markt eerst
Begonnen wordt met de zakelijke markt. De modems die klanten nu in gebruik hebben, zijn volgens de kabelaar in principe al geschikt voor IPv6, of kunnen dat relatief eenvoudig worden gemaakt met een firmware-update. De functionaliteit is echter pas bruikbaar als Ziggo IPv6-ondersteuning op het modem activeert.

Naast elkaar
Ziggo laat IPv4 de komende jaren nog niet vallen, maar zal de twee protocollen naast elkaar ondersteunen. Door deze zogenoemde dual stack-oplossing werkt de IPv6-verbinding onafhankelijk van de IPv4-verbinding.

IPv6-geschiktheid op Internetten.nl
Volgens TNO blijft de uitrol van IPv6 in Nederland achter bij die van vijf andere Europese landen. In Nederland biedt momenteel alleen XS4ALL native IPv6-verbindingen aan. Sinds zomer 2010 is bij hen klasse '6' mogelijk. De meeste providers op Internetten.nl bieden klasse '3', dat wil zeggen een vast publiek IP adres waarover zelf een getunnelde IPv6-verbinding is op te zetten (peildatum sept. 2011)
 

Geactualiseerd: dinsdag 14 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.