Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! Waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten die geleverd worden is belangrijk. En is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Maandelijks vraagt de Consumentenbond zo'n 7500 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv en elk kwartaal vragen ze ook naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (klanten van die provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding
  • Kwaliteit klantenservice
  • Oordeel aanbieder
  • Aantal storingen

Resultaten beoordeling alles-in-1 providers

De resultaten over het vierde kwartaal van 2020 laten twee winnaars zien: Delta Kabel en Xs4all Glasvezel. De partijen stootten KPN Glasvezel van de eerste plek. KPN kreeg vorige keer een 8, nu een 7,6. Xs4all heeft nog steeds een 7,9 en Delta Kabel laat een enorme verbetering zien, van een 7,2 naar een 7,9. Vooral de klachten over televisie namen daar af en de algehele waardering steeg. Vandaar die eerste plek.

Caiway scoorde vorige keer ook slecht op het gebied van televisiestoringen, en staat weer onderaan met een gemiddelde van 6,9 (dit was een 6,7, dus er is wel wat verbeterd). Die 6, 9 is natuurlijk nog steeds voldoende. En vanuit het niets komt Budget Thuis binnen op een comfortabele vijfde plek. Deze keer waren er voor het eerst voldoende panelleden klant bij deze partij om een cijfer te mogen geven. En blijkbaar zijn ze tevreden. Bekijk hier de resultaten van alle beoordeelde partijen.

Bron: Consumentenbond.nl

Provider: Testoordeel Internet Telefonie Televisie
Delta Kabel 7,9 8,1 8,4 7,4
XS4ALL Glasvezel 7,9 8,6 8,7 6,7
KPN DSL 7,6 7,8 8,6 6,5
KPN Glasvezel 7,6 8,2 8,8 6,5
Budget Alles-in-1 DSL 7,4 7,9 8,7 6,9
Solcon Glasvezel 7,4 8,0 8,6 6,3
XS4ALL DSL 7,4 7,8 8,6 6,5
Tele2 DSL 7,3 7,5 8,1 6,8
Ziggo Kabel 7,3 7,5 8,4 6,8
Telfort DSL 7,2 7,5 8,6 6,2
Telfort Glasvezel 7,1 7,8 8,6 6,2
T-Mobile Glasvezel 7,0 6,8 8,2 6,4
Caiway Glasvezel  6,9 7,6 8,6 6,4

* Dit kwartaal waren er te weinig resulaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone). Je kunt er geen nieuwe contracten meer afsluiten, maar Telfort en Tele2 Thuis hebben nog een aanzienlijk aantal klanten, vandaar de vermelding.

Storingen

Bij de meeste aanbieders ziet de Consumentenbond een kleine afname van het aantal storingsmeldingen, het vermoeden is dat de gewenning aan het thuiswerken daar invloed op heeft. Bij telefonie scoorde Delta Kabel het derde kwartaal slecht (16% van de klanten meldde een storing), dat is nu weer gedaald naar 3%.  Ook hier krijgt niemand krijgt een onvoldoende.

Conclusie

Er is deze keer één partij met een 5.8, Caiway. Voor de providerwaardering, nog net een voldoende, maar toch. Het is niet duidelijk waarom klanten minder tevreden zijn. Tele2 Thuis is op 28 december 2020 gestopt met de verkoop van pakketten. Er is nog wel een behoorlijk aantal aansluitingen, we verwachten dan ook dat deze partij net als Telfort voorlopig nog mee blijft doen in de monitor. De telecompartijen krijgen allemaal een (ruime) voldoende voor de onderzochte onderdelen. Vorig kwartaal was het laagste rapportfcijfer een 6,7 voor Caiway Glas. Dit is iets gestegen, naar een 6.9. Gelukkig geldt dat de rest hoger scoort, op alle fronten. En dat is gunstig, want dan hoef je daar geen rekening mee te houden bij de keuze voor een ander pakket! Doe de postcode check in onze vergelijker. Zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden!

Geactualiseerd: 15-02-2021

Navigatie