Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! Waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten die geleverd worden is belangrijk. En is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Maandelijks vraagt de Consumentenbond 10.000 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv en elk kwartaal vragen ze ook naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (klanten van die provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding
  • Kwaliteit klantenservice
  • Oordeel aanbieder
  • Aantal storingen

Resultaten beoordeling alles-in-1 providers

De resultaten over het derde kwartaal van 2020 laten zien dat er weer één winnaar is: KPN Glasvezel. Net als vorige keer. En ook het rapportcijfer is ongewijzigd, KPN Glas krijgt weer een 8. Het wordt bijna saai, Xs4all (weer 7,9) en KPN DSL (nu een nette 7,7, dit was 7,8) staan op plek twee en drie.

Caiway scoorde vorige keer al slecht op het gebied van televisiestoringen, nu eindigt deze partij helemaal onderaan met een gemiddelde van 6,7. Nog steeds voldoende, maar vorige keer was het resultaat een 7,1. Voor het eerst sinds langere tijd scoort een provider lager dan 7. Bij de laatste onderzoeken was T-Mobile Glas de hekkensluiter. Maar daar is het testoordeel van een 7,2 naar een 7,4 gegaan en laat deze partij Ziggo, Delta, Tele2 en Telfort voor zich. En gelukkig voor de consument, geen enkele partij krijgt een onvoldoende. Bekijk de beoordelingen van alle providers in onderstaande tabel, waar vooral de kwaliteit van de losse diensten naar voren komt. 

Bron: Consumentenbond.nl

Provider: Testoordeel Internet Telefonie Televisie
KPN Glasvezel 8,0 8,3 8,7 7,2
XS4ALL Glasvezel 7,9 8,5 8,8 6,8
KPN DSL 7,7 7,9 8,7 7,1
Solcon Glasvezel 7,6 8,3 8,6 7,2
XS4ALL DSL 7,5 7,9 8,6 6,7
Telfort Glasvezel 7,4 7,9 8,6 6,8
T-Mobile Glasvezel 7,4 7,5 8,7 6,8
Ziggo Kabel 7,3 7,5 8,4 6,7
Delta Kabel  7,2 7,0 7,1 6,7
Tele2 DSL 7,1 7,4 8,2 6,8
Telfort DSL 7,1 7,6 8,4 6,6
Caiway Glasvezel  6,7 7,2 8,3 5,6

* Dit kwartaal waren er te weinig resulaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone). Je kunt er geen nieuw contract meer afsluiten, maar Telfort heeft nog een aanzienlijk aantal klanten, vandaar de vermelding.

Storingen

KPN Glas- en Solcon Glas-klanten hebben dit kwartaal de minste internetstoringen gehad. Delta Kabel kreeg de meeste meldingen. Bij de meeste aanbieders ziet de Consumentenbond een toename van het aantal storingsmeldingen, het vermoeden is dat het toegenomen thuiswerken daar invloed op heeft. Bij telefonie scoort alleen Delta Kabel onder de onder de 95%, 84% van de deelnemers ondervond geen storing. Bij  televisie is dat heel anders... laagste score heeft Caiway, 68% van de tijd geen storing, bij de best scorende partijen Tele2 DSL en Solcon Glas is dit 84%. Maar ook hier geldt dus, geen scores onder de zes, niemand krijgt een onvoldoende.

Conclusie

Alle telecompartijen krijgen een voldoende. Maar vorig kwartaal was het laagste rapportfcijfer een 7.2. Nu is dat een 6,7 voor Caiway Glas. Niemand scoort zo slecht op een onderdeel dat er een onvoldoende te noteren valt. Maar bij Caiway scoort de kwaliteit van de televisie een 5,6. Dat is behoorlijk laag. Gelukkig geldt dat de rest hoger scoort, op alle fronten. En dat is gunstig, hoef je daar geen rekening mee te houden bij de keuze voor een ander pakket! Doe de postcode check in onze vergelijker. Zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden!

Geactualiseerd: 06-11-2020

Navigatie