Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! En waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten is belangrijk. Is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.

Beste internet providers

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Elk kwartaal vraagt de Consumentenbond zo'n 10.000 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv. Ook vragen ze naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (die klant zijn bij de provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding (30%)
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding (30%)
  • Kwaliteit klantenservice (20%)
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding (10%)
  • Providerwaardering (10%)

Resultaten beoordeling beste internetprovider

Freedom Internet staat op de eerste  plaats in het onderzoek naar de tevredenheid over het tweede kwartaal van 2023. Vorig jaar werd Freedom ook al uitgeroepen tot de beste provider, totdat KPN Glasvezel het stokje overnam. In het tweede kwartaal van 2023 staat Freedom Internet weer op 1. Freedom Internet Glasvezel krijgt een 8.0. De provider kreeg een 6,0 voor televisie. Dit lage cijfer wordt gecompenseerd door de hoge waarderingen voor internet (9,0) en telefonie (9,5). Hierdoor komt Freedom alsnog als beste provider uit dit onderzoek.  Caiway Glasvezel staat onderaan, met een 6,9. Delta Kabel en Delta Glasvezel staan daar vlak boven met een 7,0. KPN staat in het tweede kwartaal op de tweede en derde plaats. KPN Glasvezel scoort een 7,8; KPN DSL een 7,6. 

Er waren iets minder klachten over internet(storingen) dan in het eerste kwartaal. Op televisiegebied is Freedom de negatieve uitschieter, net als vorig kwartaal. KPN en Ziggo deden het vorig kwartaal juist goed op televisiegebied. KPN Glasvezel kreeg een 7,5, KPN DSL een 7,2 en Ziggo Kabel kreeg een 7,5 voor televisie. 

Provider Testoordeel
Q2 2023
Internet Telefonie Televisie
Freedom Internet Glasvezel  8,0 9,0 9,5 6,0
KPN Glasvezel 7,8 8,1 8,4 7,5
KPN DSL 7,6 7,8 8,5 7,2
Solcon Glasvezel 7,6 7,6 8,2 6,9
Ziggo Kabel 7,4 7,3 8,0 7,5
Budget Alles-in-1 DSL 7,2 7,2 8,4 7,1
Odido Thuis Glasvezel 7,1 7,5 7,9 6,4
Delta Glasvezel 7,0 7,2 7,5 6,6
Delta Kabel 7,0 7,3 8,2 6,6
Caiway Glasvezel 6,9 7,0 7,6 6,8

Bron: Consumentenbond.nl

* Dit kwartaal waren er te weinig resultaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone).  

Storingen

Bij een aantal aanbieders ziet de Consumentenbond een daling van het aantal storingsmeldingen. Over de internetverbinding zijn iets minder klachten genoteerd. Televisie blijft een bron van onvrede, 30% van de klanten had last van televisiestoringen. Bij Freedom Internet Glasvezel was dit zelfs 48% en bij Delta Kabel 43%. 

Conclusie

Caiway Glasvezel staat onderaan, met een 6,9. Gemiddeld scoren de verschillende providers een 7,4. Een keurig rapportcijfer natuurlijk. In dit onderzoek wordt alleen gekeken naar de ervaringen. Niet naar de prijzen, en daar zitten behoorlijke verschillen. Bovendien, als je overstapt kun je gebruikmaken van acties, dus ben je altijd beter uit. En wist je dat mensen die via ons overstappen Internetten.nl beoordelen met een 9,6

Vergelijken en overstappen

Met onze Alles-in-1 Vergelijker kun je beschikbare providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. Doe de postcodecheck in onze vergelijker. Dan zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden en wat het kost! 


Geactualiseerd: vrijdag 21 juli 2023

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.