De best beoordeelde alles-in-1 providers

Je wilt overstappen van alles-in-1 provider, maar waar let je op? De prijs is belangrijk, maar ook de kwaliteit van de diensten die geleverd worden. Zijn er bijvoorbeeld vaak storingen? De Consumentenbond test elk kwartaal de alles-in-1 providers op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.Beste-providers-internetten.jpg

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Elke maand vraagt de Consumentenbond panelleden naar de ervaren storingen op internet, bellen en tv-vlak. Per kwartaal vragen ze ook naar de klanttevredenheid en publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te geven voor een provider moeten minimaal 75 consumenten de enquêtes hebben ingevuld. Op dit moment zijn er nog niet voor alle providers voldoende panelleden om een testoordeel te geven.

De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding
  • Kwaliteit klantenservice
  • Oordeel aanbieder

Resultaten

De resultaten over het eerste kwartaal van 2018 laten zien dat XS4ALL wederom de hoogste score heeft behaald met een 8,3 voor glasvezel. Ook op DSL scoort de provider goed met een 7,9 als gemiddelde cijfer en een derde plek in de lijst. De glasvezel internetverbinding is zeer goed, want hier scoort de provider het hoogst op van allemaal. Ook de kwaliteit van telefonie scoort zeer hoog en er zijn daarnaast weinig storingen bij XS4ALL. Bekijk de beoordelingen van alle providers in onderstaande tabel. 

Bron: De Consumentenbond
Provider Verbinding Algemeen testoordeel
xs4all.gif Glasvezel 8,3
kpn.gif

Glasvezel

7,9
xs4all.gif DSL 7,9
telfort.gif Glasvezel 7,8
zeelandnet.gif Kabel 7,8
kpn.gif DSL 7,6
telfort.gif DSL 7,5
solcon.gif Glasvezel 7,1
ziggo.gif Kabel 7,1
tele2.gif DSL 7,0
caiway.gif Glasvezel 6,8

* Dit kwartaal waren er te weinig resulaten voor Online.nl Glasvezel en T-Mobile Glasvezel om een betrouwbare beoordeling te kunnen geven. 

Storingen

De provider die het meest te kampen had met storingen is Caiway glasvezel en dit is dan vooral voor internet en bellen. De televisiekwaliteit is bij Solcon glasvezel het slechtste, daarom krijgt de provider op dit vlak het laagstet cijfer. XS4ALL en Telfort krijgen de hoogste score voor de televisiekwaliteit. 

Klanttevredenheid

Klanten van XS4ALL zijn heel tevreden over hun aanbieder, vandaar dat ze ook een hoge score krijgen: een 8,9. Klanten van Caiway glasvezel zijn het minst tevreden, zij krijgen maar een score van een 6,3. Toch scoort de klantenservice van de provider wel het hoogste met een 8,1. 

Conclusie

Op basis van bovenstaande gegevens kunnen we concluderen dat over het algemeen alle providers een ruime voloende behalen. Benieuwd welke providers er leveren op jouw adres? Doe dan de postcode check op onze Internetten.nl

Geactualiseerd: 04-05-2018