Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! Waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten die geleverd worden is belangrijk. En is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Maandelijks vraagt de Consumentenbond zo'n 7500 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv en elk kwartaal vragen ze ook naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (klanten van die provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding
  • Kwaliteit klantenservice
  • Oordeel aanbieder
  • Aantal storingen

Resultaten beoordeling alles-in-1 providers

De resultaten over het eerste kwartaal van 2021 laten een nieuwe winnaar zien: Freedom Internet. Deze partij stoot Delta Kabel en XS4ALL Glasvezel van de eerste plek. KPN kreeg vorige keer een 7,6, nu een 7,8. XS4ALL heeft nu een 8, dit was een 7,9 en Delta Kabel stijgt door van een 7,9 naar een 8,0. Nieuwe winnaar Freedom Internet scoort heel hoog op internet kwaliteit (8,2) en telefonie kwaliteit (8,8). Ook was de providerbeoordeling met een 9,6 extreem hoog. Vandaar die eerste plek.

Caiway scoorde vorige keer ook slecht op het gebied van televisiestoringen, en staat weer onderaan met een gemiddelde van 6,1 (dit was een 6,9, dus er is wat verslechterd). Die 6, 1 is natuurlijk nog steeds voldoende. En vanuit het niets kwam Budget Thuis de vorige keer binnen op een comfortabele vijfde plek. Deze keer zijn ze iets gezakt naar de achtste plaats. Maar met een testoordeel van 7,4 zijn klanten nog steeds meer dan tevreden. Bekijk hier de resultaten van alle beoordeelde partijen.

Bron: Consumentenbond.nl

Provider: Testoordeel Internet Telefonie Televisie
Freedom Internet 8,3 8,2 8,8 5,9
Delta Kabel 8,0 8,0 8,2 7,6
XS4ALL Glasvezel 8,0 8,1 8,5 7,0
KPN Glasvezel 7,8 7,9 8,5 6,9
XS4ALL DSL 7,8 7,5 8,4 6,6
KPN DSL 7,6 7,3 8,5 6,6
Telfort Glasvezel (KPN) 7,5 7,9 8,3 6,7
Budget Alles-in-1 DSL 7,4 7,2 8,5 7,0
Solcon Glasvezel 7,3 7,4 8,0 6,0
Telfort DSL (KPN) 7,3 7,3 8,4 6,1
Ziggo Kabel 7,2 6,9 8,0 7,0
Tele2 DSL 7,1 7,0 8,1 7,0
T-Mobile Glasvezel 6,9 6,3 7,8 6,4
Caiway Glasvezel  6,9 7,0 8,1 6,1

* Dit kwartaal waren er te weinig resulaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone). Je kunt er geen nieuwe contracten meer afsluiten, maar Telfort en Tele2 Thuis hebben nog een aanzienlijk aantal klanten, vandaar de vermelding.

Storingen

Bij de meeste aanbieders ziet de Consumentenbond een kleine afname van het aantal storingsmeldingen, het vermoeden is dat de gewenning aan het thuiswerken daar invloed op heeft. Klanten van Delta Kabel en Telfort Glasvezel (nu onderdeel van KPN) hadden met 10% het minste last van storingen. Bij telefonie scoorde T-Mobile Glasvezel het vierde kwartaal het slechtst (5% van de klanten meldde een storing). Ook hier krijgt niemand krijgt een onvoldoende.

Conclusie

Caiway, die de vorige keer met een 5,8 net voldoende scoorde krabbelt weer op. Klanten beoordelen de provider nu met een 6,6. Tele2 Thuis is op 28 december 2020 gestopt met de verkoop van pakketten. Er is nog wel een behoorlijk aantal aansluitingen, we verwachten dan ook dat deze partij net als Telfort voorlopig nog mee blijft doen in de monitor. De telecompartijen krijgen allemaal een (ruime) voldoende voor de onderzochte onderdelen. Vorig kwartaal was het laagste rapportfcijfer een 6,9 voor Caiway Glas. Dit is onveranderd gebleven. Gelukkig geldt dat de rest hoger scoort, op alle fronten. En dat is gunstig, want dan hoef je daar geen rekening mee te houden bij de keuze voor een ander pakket! Doe de postcode check in onze vergelijker. Zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden!

Geactualiseerd: 07-05-2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie