Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! En waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten is belangrijk. Is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice. 

beste-alles-in-1-provider.png

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Maandelijks vraagt de Consumentenbond zo'n 10.000 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv. En elk kwartaal vragen ze ook naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (die klant zijn bij de provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding
  • Kwaliteit klantenservice
  • Oordeel aanbieder
  • Aantal storingen

Resultaten beoordeling internetprovider

KPN staat wederom op de eerste en tweede plaats, in het onderzoek naar de tevredenheid over het vierde kwartaal van 2022. KPN Glasvezel krijgt een 8.3, dit was een 8.0. Delta Glasvezel staat onderaan, met een 7,3. Dat was vorig kwartaal nog een 6,8, dus een forse verbetering. De glasvezelleveranciers T-Mobile Thuis, Freedom, Caiway en Budget DSL staan daar vlak boven met een 7,4. Delta Kabel doet het beter. Krijgt dit kwartaal 7,8, vorige keer was dat nog 7,5. Over het algemeen stegen de cijfers, de panelleden waren behoorlijk tevreden.

Er waren iets minder klachten over internet(storingen). Op televisiegebied is Freedom de negatieve uitschieter, daar klaagde 21% van de panelleden over storingen. Met een 5,5 krijgt deze partij bijna een onvoldoende. Dit lage cijfer wordt gecompenseerd door de hoge waarderingen bij internet en telefonie. Hierdoor komt Freedom toch goed uit dit onderzoek.

Bron: Consumentenbond.nl

Provider Testoordeel
Q4 2022
Internet Telefonie Televisie
KPN Glasvezel 8,3 8,3 8,6 7,9
KPN DSL 8,1 8,0 8,6 7,7
Solcon Glasvezel 8,1 8,2 8,3 7,7
Ziggo Kabel 7,9 7,8 8,2 7,7
Delta Kabel 7,8 7,7 8,2 6,4
Tele2 DSL 7,7 8,2 7,6 7,4
Freedom Internet DSL 7,5 9,0 9,1 5,6
Budget Alles-in-1 DSL 7,4 7,4 8,4 7,3
Caiway Glasvezel 7,4 7,6 8,2 6,8
Freedom Internet Glasvezel 7,4 9,2 9,1 5,5
T-Mobile Thuis Glasvezel 7,4 7,8 7,8 6,8
Delta Glasvezel 7,3 7,3 7,6 6,2

* Dit kwartaal waren er te weinig resulaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone). Je kunt er geen nieuwe contracten meer afsluiten, maar Tele2 Thuis heeft nog een aanzienlijk aantal klanten, vandaar de vermelding. 

Storingen

Bij een aantal aanbieders ziet de Consumentenbond een daling van het aantal storingsmeldingen. Over de verbinding zijn iets minder klachten genoteerd. Televsie blijft een bron van onvrede, het aantal klachten is gelijk aan dat van vorig kwartaal, en dat was toen behoorlijk hoog. De totalen zijn wel hoger dan vorige keer. Met een 7,3 als laagste score is er geen reden tot klagen.

Conclusie

Delta glasvezel staat onderaan, met een 7,3. Gemiddeld scoren de providers een 7,7. Dat is 0,3 hoger dan vorig kwartaal. Een heel keurig rapportcijfer natuurlijk. Maar extra aandacht voor het televisieproduct is aan te bevelen. In dit onderzoek wordt alleen gekeken naar de ervaringen. Niet naar de prijzen, en daar zitten behoorlijke verschillen. Bovendien, als je overstapt kun je gebruikmaken van acties, dus ben je altijd beter uit. En wist je dat mensen die via ons overstappen Internetten.nl beoordelen met een 9,6

Vergelijken en overstappen

Met onze Alles-in-1 Vergelijker kun je providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. Doe de postcodecheck in onze vergelijker. Dan zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden en wat het kost! 


Geactualiseerd: donderdag 16 februari 2023

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie