Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

3,6 miljoen Nederlanders belt via internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het aantal Nederlanders dat belt via internet (VoIP) is vorig jaar gestegen tot 3,6 miljoen. In het laatste kwartaal bedroeg de stijging 3,8 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

Volgens de onderzoekers neemt de groei in VoIP af. Naar verwachting zal de kwartaalgroei dit jaar 2,5 à 3 procent bedragen, waardoor er 3,8 miljoen gebruikers zijn tegen het einde van het jaar.

Het aandeel van KPN in de markt voor digitale telefonie zou in het vierde kwartaal met 0,4 procentpunt tot 33,6 procent gedaald zijn.

Geactualiseerd: vrijdag 17 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.