Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

4G netwerk KPN bereikt Breda

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen sinds 11 november in Breda gebruikmaken van 4G van KPN. Vorige week maakte KPN al bekend dat het supersnelle netwerk Nijmegen heeft bereikt. Noord-Brabant, Noord- en Zuid-Holland en Gelderland zijn nu grotendeels gedekt.

KPN start bovendien een pilot met de redactie van Omroep Brabant met 4G verbindingen op hun camera’s. 4G zal door Omroep Brabant gebruikt worden om razendsnel beeld door te sturen vanaf locatie voor televisie en de website. Met Omroep Gelderland is een soortgelijke pilot gestart.

Met de uitbreiding in Nijmegen heeft de belangrijkste binnenvaartroute van Duitsland naar de Rotterdamse haven nu 4G dekking, waardoor de scheepvaart op deze route supersnel internet kan gebruiken.

Eind maart 2014 landelijke dekking
Naar eigen zeggen verloopt de uitrol van het 4G netwerk voorspoedig. Noord-Brabant, Noord- en Zuid-Holland en Gelderland zijn nu grotendeels gedekt. 

Eind dit jaar moet 80 procent van de bevolking gebruik kunnen maken van 4G, mits zij een geschikte smartphone en geschikt abonnement hebben. Eind maart 2014 wil KPN landelijke dekking bieden. Zie het  dekkingskaartje voor een overzicht.

KPN loopt voorop met uitrol 4G
KPN loopt met de uitrol van 4G ver vooruit op haar concurrenten. Vodafone heeft tot dusverre enkel de vier grootste steden van Nederland dekkend. T-Mobile lanceert op 18 november in dezelfde steden haar 4G netwerk, hoewel enkele klanten nu al mondjesmaat op 4G worden toegelaten. T-Mobile verwacht eind 2015 landelijke dekking aan te kunnen bieden. Tele2 heeft nog niet bekend gemaakt wanneer zij start met de uitrol van haar 4G netwerk.
 

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.