Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

4G netwerk Vodafone sneller klaar

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland. Dat is een halfjaar eerder dan verwacht. De provider geeft aan dat het komt door de zachte winter én slimmere inzet van frequenties en techniek. Op dit moment dekt het Vodafone 4G-netwerk 82 procent van Nederland.

Slimmere techniek

Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 Mhz) en hoge (1800 Mhz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties. Daarnaast zegt Vodafone als enige provider zijn mastenpark te voorzien van zowel AIR-antennes als Remote Radio Head-technologie. Dit levert per mast 30 procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken. Vodafone kon deze technieken breder inzetten dan initieel gepland dankzij geld dat beschikbaar kwam uit Project Spring.

Eerst buitenshuis

In september is naar verwachting overal in Nederland 4G buitenshuis beschikbaar. In de maanden daarna wordt de dekking en capaciteit geïntensiveerd om de 4G-ervaring binnenshuis te optimaliseren.

#FastForward

De versnelde landelijke beschikbaarheid van 4G is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven.

Zie ook: 4G dekkingskaart Nederland en Wat is 4G?

Geactualiseerd: maandag 19 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie