Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

4G netwerk Vodafone sneller klaar

door Jeanet Woldring

In september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland. Dat is een halfjaar eerder dan verwacht. De provider geeft aan dat het komt door de zachte winter én slimmere inzet van frequenties en techniek. Op dit moment dekt het Vodafone 4G-netwerk 82 procent van Nederland.

Slimmere techniek

Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 Mhz) en hoge (1800 Mhz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties. Daarnaast zegt Vodafone als enige provider zijn mastenpark te voorzien van zowel AIR-antennes als Remote Radio Head-technologie. Dit levert per mast 30 procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken. Vodafone kon deze technieken breder inzetten dan initieel gepland dankzij geld dat beschikbaar kwam uit Project Spring.

Eerst buitenshuis

In september is naar verwachting overal in Nederland 4G buitenshuis beschikbaar. In de maanden daarna wordt de dekking en capaciteit geïntensiveerd om de 4G-ervaring binnenshuis te optimaliseren.

#FastForward

De versnelde landelijke beschikbaarheid van 4G is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven.

Zie ook: 4G dekkingskaart Nederland en Wat is 4G?

Gepubliceerd: maandag 19 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie