Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

4G netwerk Vodafone sneller klaar

door Jeanet Woldring

In september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland. Dat is een halfjaar eerder dan verwacht. De provider geeft aan dat het komt door de zachte winter én slimmere inzet van frequenties en techniek. Op dit moment dekt het Vodafone 4G-netwerk 82 procent van Nederland.

Slimmere techniek

Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 Mhz) en hoge (1800 Mhz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties. Daarnaast zegt Vodafone als enige provider zijn mastenpark te voorzien van zowel AIR-antennes als Remote Radio Head-technologie. Dit levert per mast 30 procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken. Vodafone kon deze technieken breder inzetten dan initieel gepland dankzij geld dat beschikbaar kwam uit Project Spring.

Eerst buitenshuis

In september is naar verwachting overal in Nederland 4G buitenshuis beschikbaar. In de maanden daarna wordt de dekking en capaciteit geïntensiveerd om de 4G-ervaring binnenshuis te optimaliseren.

#FastForward

De versnelde landelijke beschikbaarheid van 4G is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven.

Zie ook: 4G dekkingskaart Nederland en Wat is 4G?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie