Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

8 van de 10 huishoudens digitale tv

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Het aantal digitale tv-aansluitingen in Nederland is in het tweede kwartaal nog geleidelijk gegroeid naar 79 procent. De verkoop van smartphones en apparaten met internetconnectiviteit stijgt daarentegen explosief. Dit blijkt uit de nieuwe Monitor Digitale TV van iMMovator Cross Media Netwerk.

De elektronicamarkt heeft nog steeds te lijden van onzekerheid over de economie. De totale omzet van consumentenelektronica in het tweede kwartaal is met 26 procent gedaald, vergeleken met dezelfde periode in 2010. Toch verwacht GfK Retail and Technology dat er dit jaar ruim anderhalf (1,73) miljoen televisies worden verkocht. Dat is weliswaar een daling ten opzichte van vorig jaar, maar vervangingsverkoop gaat een cruciale rol spelen. 

3D Televisies
Er zijn nu 75.000 3D-tv’s verkocht, naar verwachting zal eind dit jaar 11 procent van alle televisietoestellen een 3D-toestel zijn. Overigens wordt er vanuit gegaan dat 3D in de huiskamer alleen tot een groot succes kan leiden wanneer men zonder bril direct via de televisie naar 3D-content kan kijken.

Samensmelting internet en tv
Connected tv, de integratie van internet en tv, is definitief doorgebroken. Werden er vorig jaar 420.000 televisietoestellen met een webaansluiting verkocht, in 2011 zullen dat er vermoedelijk 790.000 zijn. Eind 2013 zal naar verwachting in ruim de helft van de huiskamers een connected tv staan. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld op de tv in de huiskamer YouTube bekijken, surfen, mailen en social media als Facebook of Twitter gebruiken.

Smartphones en tablets zijn hot!
De verkoop van smartphones en tablets groeit explosief: naar verwachting worden dit jaar 1 miljoen tablets en 3,1 miljoen smartphones aangeschaft. Dat is drie keer zoveel tablets en bijna anderhalf keer zoveel smartphones als in 2010. Smartphones zullen dit jaar voor het eerst meer worden verkocht dan ‘gewone’ mobiele telefoons. Ook het aantal mobiele internetabonnementen stijgt explosief: 20% van de abonnementen is gelieerd aan een laptop en 80% aan een smartphone. 

Video on demand
De nieuwe Monitor Digitale TV besteedt extra aandacht aan Video on Demand (VoD), in de huidige vorm een betrekkelijk nieuwe dienst. Met behulp van deze service kunnen consumenten films en series op hun tv bekijken wanneer zij dat willen. In Nederland is het actuele filmaanbod via VoD nog beperkt vanwege ingewikkelde auteursrechtkwesties, al verwachten bijvoorbeeld UPC en KPN dat het aantal beschikbare films en series op korte termijn behoorlijk zal toenemen.

Ook lijken steeds meer mensen zich ervan bewust te worden dat ze voor een film de deur niet meer uit hoeven. Dit is een van de grootste Nederlandse filmdistributeurs, Pathé, niet ontgaan, want onlangs meldde het bedrijf vanaf december films via internet te gaan verkopen.

Geactualiseerd: dinsdag 13 september 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.