Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aantal internetbellers verdubbelt in 2006

Leestijd: 1 minuut

Het aantal Nederlandse consumenten dat via internet belt, zal in 2006 ruim verdubbelen naar 1,6 miljoen. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Het aantal VoIP (Voice over IP) telefoniediensten voor consumenten nam in 2005 toe, waarbij er in dat jaar circa 435.000 VoIP abonnementen werden verkocht, vergelijkbaar met ruim 10 procent van het aantal Nederlandse breedbandabonnees.

Ruim de helft van deze groei werd gerealiseerd door de kabelbedrijven, terwijl de ADSL providers 200.000 nieuwe aansluitingen opleverden. KPN kwam in december 2005 met zijn breedband VoIP product InternetPlusBellen.

Met de verwachting dat digitale telefoniediensten sterk zullen blijven groeien in 2006, voorspelt Telecompaper dat breedband telefonie eind 2006 rond de 1,6 miljoen aansluitingen zal realiseren, vergeleken met 664.000 aan het eind van 2005. De groei komt voor een deel van KPN's nationale uitrol en promotie van zijn VoIP dienst.

Zie ook Vergelijking totaalpakketten internet plus bellen en Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie