Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aantal overstappers op internetplusbellen stormachtig

Leestijd: 2 minuten

De consument is niet happig op een overstap naar een 'triple play'-pakket (internet+bellen+tv via één aanbieder). Dat blijkt althans uit onderzoek van de computervereniging hcc onder ruim 1100 leden. 

Het aantal overstappers op 'duple play' (internet+bellen) daarentegen stijgt stormachtig. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen via Totaalwijzer.nl, waar deze pakketten vergeleken en besteld kunnen worden.

Volgens het hcc-onderzoek zijn veel internetters bang om bij een overstap naar één aanbieder zonder telefoon, tv en internet te komen zitten als er iets mis gaat. Daarnaast blijken veel internetters tevreden over hun huidige aansluitingen.

Een ruime meerderheid van de hcc-leden is bekend met de term triple play. Een groot deel vindt het een interessante ontwikkeling, waarbij vooral het gemak van een totaalpakket wordt gezien als een voordeel. Een aanzienlijk deel ziet ook de integratie van verschillende diensten, zoals beeldbellen via internet, als een duidelijk pluspunt.

Toch is bijna de helft van de computerhobbyisten  niet van plan over te stappen binnen de komende zes maanden. Nog geen tien procent verwacht het komende halfjaar wel in te gaan op een aanbod, de rest  weet het nog niet.

HCC-directeur Ronald van Rooden begrijpt de aarzeling: "Op dit moment zijn er nog te veel drempels voor de consument om over te stappen. Zo is het opzeggen van huidige abonnementen bij diverse aanbieders lastig omdat contracten verschillen in duur en ook de voorwaarden niet gelijk zijn".

Op donderdag 6 april organiseert hcc in samenwerking met de VARA een debat: 'Triple Play, een zegen voor de consument?' Het debat is vanaf 19.15 uur live te volgen via www.vara.nl.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie