Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Abel Telecom failliet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Friese provider Abel Telecom is op de fles. Het faillissement, dat dinsdag werd uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Al sinds de start van Abel Telecom in 2006 regende het klachten over de dienstverlening. Ook op het forum van Internetten.nl en Bellen.com steekt het aantal 'Ervaringen Abel Telecom' er met kop en schouders bovenuit. 

Het bedrijf kampte met twee miljoen euro aan schulden, schrijft het regionale dagblad Leeuwarder Courant. De dienstverlening van Abel Telecom wordt voortgezet en is volledig beschikbaar, luidt het laatste nieuws op de website van het bedrijf. Momenteel wordt door de curator gesproken met een aantal geïnteresseerde partijen die Abel Telecom willen overnemen.

Het bericht vervolgt: 'Voor klanten is het op dit moment niet handig om op te zeggen en hun borg terug te vragen. Omdat Abel in faillissement verkeert, is de kans zeer klein dat borg terugbetaald kan worden. Daarnaast is bij het merendeel van de overeenkomsten met klanten ook afsluitkosten van toepassing en volgt een slotfactuur in geval klanten nog binnen hun minimale contractduur opzeggen.

De curator heeft zich tot doel gesteld een overname te realiseren op basis van ongewijzigde voorwaarden voor de klanten. Dit betekent dat borg voorwaarden e.d. ook worden overgenomen door de nieuwe dienstverlener. Zodra hier nieuws over is, worden de klanten geïnformeerd en wordt dit vermeld op deze internet pagina.'

Zie Wisselen van breedbandprovider als u de overname niet wilt afwachten en tegen het advies in wilt overstappen. Wie  een vordering op Abel heeft, kan zich schriftelijk melden bij de curator Mr. J.M. van Rongen te Heerenveen.

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.