Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Abonnementsgeld KPN voortaan vooruit betalen

Leestijd: 2 minuten

KPN laat zijn klanten het abonnementsgeld voortaan twee maanden vooruit betalen in plaats van achteraf. Voor velen betekent het dat ze binnenkort eenmalig een dubbel bedrag, het abonnement voor vier maanden, moeten overmaken.
Voor een aantal abonnees is de maatregel overigens niet nieuw. Zij moeten al twee maanden vooruit betalen of ontvangen al een rekening waarbij een voorbije maand en een toekomstige maand abonnementsgeld staan.

De nieuwe bezuinigingsmaatregel wordt genomen omdat het voor het in schulden verkerende bedrijf een te kostbare zaak wordt om het abonnementsgeld voor te financieren.
Aangezien diverse vaste lasten in Nederland vooraf geïnd worden, vindt KPN de nieuwe maatregel niet uitzonderlijk.

Hengelo in Overijssel wordt deze maand als eerste met de vooruitbetaling geconfronteerd, de rest van Nederland volgt nog dit jaar. De abonnees worden zes weken van tevoren door KPN per brief gewaarschuwd voor de eenmalig hoge rekening.

De BelBasis klant van KPN moet voortaan € 32,86 vooruit betalen, terwijl de Belplusser € 37,44 kwijt is. Per 1 september komt hier dan nog een verhoging van 4,6% overheen zoals onlangs op Bellen.com is aangekondigd. De nieuwe abonnementsprijzen staan hieronder nogmaals vermeld:

Analoog BelBudget € 9,47
Analoog BelBasis € 17,18
Analoog BelPlus € 19,59
ISDN2 BelBasis € 24,89
ISDN2 BelPlus € 27,31

Telecomaanbieder KPN is overigens niet de enige die abonnementskosten voor vaste telefonie vooruit laat betalen. Ook UPC, bij wie een abonnement voor kabeltelefonie afgesloten kan worden, is per 1 augustus vooruit gaan innen. De kabelaar stuurt overigens maandelijks een factuur.

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.