Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

Vodafone-logo.jpgT-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone overnemen. Dit laat de Autoriteit Consument & Markt weten op haar website. Hierdoor ligt de weg open voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Weg open voor fusie Ziggo en Vodafone Nederland

De vaste telecomtak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat vaste telefonie, tv en internet. Het afstoten van Vodafone Thuis was een harde eis van de Europese Commissie voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland. Daarvoor is dus een koper gevonden in T-Mobile en lijkt niks de fusie tussen Ziggo en Vodafone nog in de weg te staan.

Rol ACM

ACM onderzocht wat de invloed was van deze overname, waaruit bleek dat dit het geen slechte invloed heeft op de Nederlandse markt. Wel wordt verwacht dat het telecomlandschap hierdoor zal veranderen. Henk Don van ACM denkt dat T-Mobile een sterke speler zal worden op gebied van telecom, omdat ze nu ook bundels van vaste en mobiele diensten kunnen aanbieden. Hiermee kan het bedrijf de concurrentie aangaan met sterke spelers als KPN en Ziggo-Vodafone. 'Klanten profiteren hiervan dankzij nieuwe diensten en scherpe prijzen.'

Nieuwe analyse

De autoriteit maakt een nieuwe marktanalyse van de telecommarkt. Op grond van het huidige marktanalysebesluit is de toegang tot het netwerk van KPN voor de periode 2016 – 2018 gereguleerd. De nieuwe marktanalyse kan leiden tot nieuwe regels voor een blijvend gezonde concurrerende telecommarkt.

Geactualiseerd: woensdag 14 december 2016

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.