Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL haalt kabel in

Leestijd: 1 minuut

Het aantal huishoudens met een ADSL-aansluiting is vorig jaar verdubbeld. Internet via de kabel liet een groei van bijna 25 procent zien. Daarmee waren er eind 2003 voor het eerst meer ADSL- dan kabelaansluitingen. Dit zei onderzoeks- en consultantbedrijf Telecom.paper op basis van marktcijfers en eigen inschattingen.

Eind 2003 hadden 951.000 huishoudens een ADSL-verbinding. Het aantal kabelaansluitingen was 11.000 minder. Marktleider op de ADSL-markt is nog steeds KPN met 746.000 klanten aan het eind van het jaar. 

Chello heeft de meeste klanten op de  breedbandmarkt voor wat betreft kabel én ADSL samen.  Eind vorig jaar had het bedrijf 335.000 klanten, goed voor een marktaandeel van 22 procent. Chello wordt op de voet gevolgd door Planet Internet en Wanadoo, beiden met een marktaandeel van 19 procent. Het aantal klanten van deze twee aanbieders is in een jaar tijd bijna verdubbeld.

De groei van het aantal klanten met een kabelaansluiting is minder dan de bedrijven eerder hadden verwacht. Men verwachtte begin 2003 dat in dat jaar de miljoenste abonnee zou worden bijgeschreven. Om het tij te keren, zijn de kabelmaatschappijen gezamenlijk een landelijke marketingcampagne gestart, met het thema: Haal alles uit de kabel!

Geactualiseerd: woensdag 11 februari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie