Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ADSL heet nu Internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Heeft ADSL de langste tijd gehad? Volgens de kabelaanbieders wel, volgens de ADSL providers nog lang niet. Wel is het een feit dat de naam van het product uit de gratie is! Zo heet ADSL van Tele2 nu 'Internet van Tele2'. Online noemt het 'Internet' en 'Snel internet' en bij KPN heet het 'Internet' Basis, Extra en Premium.  Vanaf 22 augustus werkt ook Het Net met andere termen. Instap Surfen heet voortaan 'Internetten' en Snel Surfen - u raadt het al- 'Snel Internetten'. Vanwaar die ommekeer?

Concurrentie

Kabel-  en ADSL-providers voeren een felle concurrentiestrijd. Met name de snelheidsverhogingen van UPC en Ziggo worden genoemd als reden van de ondergang van ADSL.  

We zien advertenties als 'Internet van UPC gaat verder waar ADSL ophoudt' en krantenkoppen als ADSL uit de gratie, Kabel straks tot vijf keer sneller en Opmars kabel ten koste van ADSL. 


ADSL providers profileren zich met de beste prijs/kwaliteit. En zo beweert KPN dat ADSL van KPN veel stabieler is dan de gemiddelde kabelaar. Het bedrijf beroept zich op de Speedtest van juli 2009. Uit onderzoek van Internetten.nl in samenwerking met IPing blijkt dat Tele2 in dezelfde maand de beste prijs/snelheid verhouding biedt. Voor Online geldt dit in augustus.  

Daarnaast wijzen ze consumenten erop, waarom je voor Mb’s zou betalen die je toch niet gebruikt. Uit cijfers blijkt  dat In Nederland gebruikt momenteel 64% in Nederland een snelheid lager dan 5 Mb gebruikt. Van de overige  36% die sneller internet, gebruikt slechts 2% hoger dan 20 Mb.

Waar het gaat om een vrije keuze van een aanbieder van internettoegang, telefonie en televisie, bevindt de Nederlandse consument zich in een bevoorrechte positie. Nergens ter wereld komen zoveel verschillende infrastructuren het huis binnen als in Nederland. De concurrentie tussen de verschillende infrastructuren zorgt voor keuzevrijheid, concurrerende tarieven, kwaliteit en innovatie. Dat is prettig voor u als consument: profiteer ervan! U kunt dankzij de vernieuwde telecomwet sinds 1 juli makkelijker overstappen dan ooit!

Geactualiseerd: vrijdag 21 augustus 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.