Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ADSL heet nu Internet

door Jeanet Woldring

Heeft ADSL de langste tijd gehad? Volgens de kabelaanbieders wel, volgens de ADSL providers nog lang niet. Wel is het een feit dat de naam van het product uit de gratie is! Zo heet ADSL van Tele2 nu 'Internet van Tele2'. Online noemt het 'Internet' en 'Snel internet' en bij KPN heet het 'Internet' Basis, Extra en Premium.  Vanaf 22 augustus werkt ook Het Net met andere termen. Instap Surfen heet voortaan 'Internetten' en Snel Surfen - u raadt het al- 'Snel Internetten'. Vanwaar die ommekeer?

Concurrentie

Kabel-  en ADSL-providers voeren een felle concurrentiestrijd. Met name de snelheidsverhogingen van UPC en Ziggo worden genoemd als reden van de ondergang van ADSL.  

We zien advertenties als 'Internet van UPC gaat verder waar ADSL ophoudt' en krantenkoppen als ADSL uit de gratie, Kabel straks tot vijf keer sneller en Opmars kabel ten koste van ADSL. 


ADSL providers profileren zich met de beste prijs/kwaliteit. En zo beweert KPN dat ADSL van KPN veel stabieler is dan de gemiddelde kabelaar. Het bedrijf beroept zich op de Speedtest van juli 2009. Uit onderzoek van Internetten.nl in samenwerking met IPing blijkt dat Tele2 in dezelfde maand de beste prijs/snelheid verhouding biedt. Voor Online geldt dit in augustus.  

Daarnaast wijzen ze consumenten erop, waarom je voor Mb’s zou betalen die je toch niet gebruikt. Uit cijfers blijkt  dat In Nederland gebruikt momenteel 64% in Nederland een snelheid lager dan 5 Mb gebruikt. Van de overige  36% die sneller internet, gebruikt slechts 2% hoger dan 20 Mb.

Waar het gaat om een vrije keuze van een aanbieder van internettoegang, telefonie en televisie, bevindt de Nederlandse consument zich in een bevoorrechte positie. Nergens ter wereld komen zoveel verschillende infrastructuren het huis binnen als in Nederland. De concurrentie tussen de verschillende infrastructuren zorgt voor keuzevrijheid, concurrerende tarieven, kwaliteit en innovatie. Dat is prettig voor u als consument: profiteer ervan! U kunt dankzij de vernieuwde telecomwet sinds 1 juli makkelijker overstappen dan ooit!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie