Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Alert online en veilig internetten

door Jeanet Woldring

Ben jij alert online? Of neem je online privacyrisico’s om geen voordeeltje te missen? Dan bestaat de kans dat je een van de vijf Nederlanders bent die persoonlijke informatie online zet en niet vreest dat men daar onzorgvuldig mee omgaat. Wat kan je doen en laten om je persoonlijke gegevens te beschermen? Lees het op de website veilig internetten.

Online gemak belangrijker dan privacy

De groep die het meest bereid is gegevens te delen bestaat maar liefst voor bijna de helft uit hogeropgeleiden. Juist de ervaren internetter – vooral diegene met een smartphone/tablet – is meer bereid persoonlijke informatie te geven en vreest minder dat organisaties onzorgvuldig met hun persoonlijke gegevens omgaan. Dit blijkt uit onderzoek naar de privacyafwegingen van internetgebruikers in opdracht van ECP.

Veiligheid online

Om jou veiliger te laten internetten is de overheid op 27 oktober van start gegaan met Alert Online. Minister Ivo Opstelten gaf het startschot voor de landelijke bewustwordingscampagne die tot en met 6 november duurt. De kick-off is te bekijken op Youtube.

Dit jaar is het thema van de campagne 'Kennis over cyber security'. Er is daarvoor een nieuwe website gelanceerd Veilig internetten, waar je informatie kunt vinden over hoe je bijvoorbeeld een sterk wachtwoord maakt en wanneer je je persoonlijke gegevens wel en niet moet afstaan.

Op de nieuwe website -die ook speciaal voor mobiele apparaten werkt- zijn ook stappenplannen te lezen over hoe je je smartphone beter kunt beveiligen (met pincodes en versleuteling), of hoe je om moet gaan met openbare wifi-hotspots. Ook kun je vinden wat je moet doen als iemand zich als jou voordoet op internet, en is te lezen wat je rechten zijn als online consument.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie