Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Algeheel spamverbod en 'Bel-me-niet-register'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Er komt een algeheel spamverbod in Nederland en er komt een wettelijk bel-me-niet-register. Van al deze maatregelen in de telecomsector profiteren consumenten en bedrijven. Dat zei staatssecretaris Heemskerk dinsdag 11 november bij de behandeling van een wijziging van de Telecomwet in de Eerste Kamer.

Algeheel spamverbod in Nederland
Het wetsvoorstel dat dinsdag werd aangenomen door de Eerste Kamer wijzigt de bestaande Telecomwet op een aantal punten. Zo wordt het binnenkort verboden om spam naar bedrijven te sturen. Spam aan personen was al verboden in Nederland. Door het nieuwe verbod ontstaat een algeheel spamverbod in ons land. Hiermee moet de schade die spam veroorzaakt bij internet service providers en andere bedrijven afnemen. OPTA kan bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam boetes opleggen.

'Bel-me-niet-register'
Daarnaast regelt de nieuwe wet het zogenoemde 'bel-me-niet-register'. Dit register moet een einde maken aan de grote ergernis bij consumenten over ongevraagde telefoontjes van telemarketeers. Iedereen kan zich straks bij dit nieuwe register afmelden voor dit soort telefoontjes. Ook kun je je straks bij een telefoontje van een telemarketeer in een klap afmelden voor telemarketing in het algemeen. Bedrijven die het register straks niet raadplegen kunnen worden aangepakt door de Opta. Mensen die telefoontjes van bijvoorbeeld goede doelen willen blijven ontvangen kunnen dat straks aangeven.

Opzeggen
De nieuwe wet regelt ook dat consumenten hun telecomabonnementen (bijvoorbeeld voor internet of voor mobiele of vaste telefonie) straks makkelijker kunnen opzeggen na afloop van de eerste contractperiode. Door deze maatregel wordt overstappen naar een andere .aanbieder eenvoudiger voor de consument.

De maatregelen treden naar verwachting per 1 juli 2009 in werking.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie