Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Alice evenaart XS4ALL'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internet- en telefonieprovider Alice evenaart de kwaliteit van XS4ALL. Beide aanbieders  staan nu samen op de eerste plaats in de ProviderMonitor van november 2009, een doorlopend onderzoek van de Consumentenbond dat ervaringen van een consumentenpanel meet. Tele2 staat derde. Telfort sluit de rij, maar haalt wel een voldoende.

Panel
Helaas maakt de bond niet duidelijk hoeveel consumenten Alice en XS4ALL beoordeeld hebben. In ieder geval 75,  want dat is het vereiste minimum aantal per provider. Kennelijk zijn er voor Alice, Caiway, Online, Tele2 en Zeelandnet nog niet genoeg, gezien de oproep om mee te doen aan de ProviderMonitor waardoor deelnemers een laptop kunnen winnen.* 

Telefoonstoringen
Sinds een jaar peilt de Consumentenbond de ervaringen van consumenten met hun internet- en telefonieproviders. Elke twee maanden wordt een panel van inmiddels ruim 7300 gebruikers gevraagd naar de tevredenheid over hun provider. Daarnaast wijst een meting onder panelleden uit of er storingen of problemen zijn geweest. Uit de laatste resultaten blijkt dat Zeelandnet zich heeft hersteld van een groot aantal telefoonstoringen, iets waar Caiway momenteel last van lijkt te hebben, aldus de Bond. 

Elf providers beoordeeld
De elf beoordeelde providers zijn Alice, Caiway, HetNet, KPN, Online, Ziggo, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Zeelandnet. De consumentenorganisatie geeft aan dat er vooralsnog onvoldoende respondenten zijn om uitspraken te kunnen doen over kleinere providers. 

Wie alle providers  wil vergelijken, kan terecht op Bellen.com en Internetten.nl, waar ook partijen als Scarlet,  EDPnet en Concepts ICT worden vermeld. Behalve op prijs, kunt u ook vergelijken op de kwaliteit van de internetverbinding. Klik hier voor de rating prijs/snelheid. Hier staan Telfort en UPC op de eerste plaats (peildatum 15 oktober).

* Update 17-11-'09 Uit navraag blijkt dat de vragenlijst voor Alice over storingen, periode augustus en september, door 367 panelleden is ingevuld; voor XS4ALL waren dat er 410. De vragenlijst over klanttevredenheid werd in juli en augustus door respectievelijk 125 en 150 leden ingevuld. De Bond wil de basis van het onderzoek verbreden en over meer providers publiceren en is daarom op zoek naar meer panelleden o.a. voor Alice, Caiway en Online.

Zie ook: Tele2 de beste volgens Consumentenbond

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie