Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Alice evenaart XS4ALL'

door Jeanet Woldring

Internet- en telefonieprovider Alice evenaart de kwaliteit van XS4ALL. Beide aanbieders  staan nu samen op de eerste plaats in de ProviderMonitor van november 2009, een doorlopend onderzoek van de Consumentenbond dat ervaringen van een consumentenpanel meet. Tele2 staat derde. Telfort sluit de rij, maar haalt wel een voldoende.

Panel
Helaas maakt de bond niet duidelijk hoeveel consumenten Alice en XS4ALL beoordeeld hebben. In ieder geval 75,  want dat is het vereiste minimum aantal per provider. Kennelijk zijn er voor Alice, Caiway, Online, Tele2 en Zeelandnet nog niet genoeg, gezien de oproep om mee te doen aan de ProviderMonitor waardoor deelnemers een laptop kunnen winnen.* 

Telefoonstoringen
Sinds een jaar peilt de Consumentenbond de ervaringen van consumenten met hun internet- en telefonieproviders. Elke twee maanden wordt een panel van inmiddels ruim 7300 gebruikers gevraagd naar de tevredenheid over hun provider. Daarnaast wijst een meting onder panelleden uit of er storingen of problemen zijn geweest. Uit de laatste resultaten blijkt dat Zeelandnet zich heeft hersteld van een groot aantal telefoonstoringen, iets waar Caiway momenteel last van lijkt te hebben, aldus de Bond. 

Elf providers beoordeeld
De elf beoordeelde providers zijn Alice, Caiway, HetNet, KPN, Online, Ziggo, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Zeelandnet. De consumentenorganisatie geeft aan dat er vooralsnog onvoldoende respondenten zijn om uitspraken te kunnen doen over kleinere providers. 

Wie alle providers  wil vergelijken, kan terecht op Bellen.com en Internetten.nl, waar ook partijen als Scarlet,  EDPnet en Concepts ICT worden vermeld. Behalve op prijs, kunt u ook vergelijken op de kwaliteit van de internetverbinding. Klik hier voor de rating prijs/snelheid. Hier staan Telfort en UPC op de eerste plaats (peildatum 15 oktober).

* Update 17-11-'09 Uit navraag blijkt dat de vragenlijst voor Alice over storingen, periode augustus en september, door 367 panelleden is ingevuld; voor XS4ALL waren dat er 410. De vragenlijst over klanttevredenheid werd in juli en augustus door respectievelijk 125 en 150 leden ingevuld. De Bond wil de basis van het onderzoek verbreden en over meer providers publiceren en is daarom op zoek naar meer panelleden o.a. voor Alice, Caiway en Online.

Zie ook: Tele2 de beste volgens Consumentenbond

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie