Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alice wijzigt telefonietarieven

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 1 december wijzigt Alice haar telefonietarieven. Volgens de provider maakt de nieuwe tariefstructuur het een stuk overzichtelijker. Worden nu verschillende tarieven gehanteerd voor internationale bestemmingen, straks gaat Alice dat indelen in zones met één vast tarief per zone. Dat betekent dat sommige  duurder worden en andere goedkoper. Daarnaast is het starttarief aangepast.

Ook starttarief vaste nummers
Voor zowel mobiele, internationale als vaste Nederlandse nummers moet vanaf 1 december één vast starttarief van 10 cent betaald worden. Nu geldt er géén starttarief naar vaste nummers in Nederland en naar mobiele nummers kost 5 cent per gesprek. Dat betekent dus van gratis naar 10 cent voor vast en een verdubbeling naar mobiel. Naar buitenlandse vaste en mobiele nummers wordt 2,5 cent per gesprek duurder. 

Het is niet de eerste en enige provider die 10 cent vraagt voor het tot stand komen van een gesprek. Ook bij UPC kost dit 10 cent en KPN verdubbelde het starttarief voor Internettelefonie al in april van dit jaar; Tele2 volgde op 15 juli.   

Bellen naar mobiel iets goedkoper
Het tarief voor bellen naar mobiele nummers wordt verlaagd van 16,5 naar 16,4 cent per minuut. Deze aanpassing is in lijn met Tele2 die afgelopen zomer de gesprekstarieven heeft gewijzigd. 

Seconden worden minuten
Alle gesprekken worden per hele minuut naar boven afgerond. Deze nieuwe afrekenmethode geldt zowel voor de nationale als de internationale telefoontjes. Dit houdt in wanneer u 1 minuut en 1 seconde belt,  2 minuten in rekening worden gebracht. Over deze wijze van afrekenen is veel ophef geweest dankzij een uitzending van consumentenprogramma Kassa.

Kosteloos wijzigen of opzeggen
De tariefwijziging geeft Alice klanten het recht om het abonnement kosteloos te wijzigen of  te beëindigen. Dit dient voor 1 december a.s. te gebeuren. De nieuwe tarieven welke ingaan op1 december zijn vandaag ingevoerd op onze vergelijkingssites.

Belwijzer Internet+Bellen
Wilt u zich eerst oriënteren om te zien wat de tarieven zijn bij andere providers, raadpleeg dan  de Belwijzer Internet + Bellen op Bellen.com of Internetten.nl. Hier worden alle bijbehorende kosten meegenomen. Zodoende kunt u in een oogopslag zien wie voor uw specifieke bel- en internetgedrag het voordeligst is.

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.