Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alice wijzigt voorwaarden bellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telefoon- en internetprovider Alice gaat per 1 juni een Fair Use Policy invoeren bij bellen via internet. Daarnaast wijzigt het starttarief buitenland. Ook Alice Talk4Free International ondergaat een verandering. Bellen binnen Nederland naar vaste nummers blijft bij Alice gratis en zonder starttarief, ondanks tariefsverhogingen op dat vlak bij de concurrentie.

Fair Use Policy
Door de invoering van een Fair Use Policy is overmatig bellen niet meer mogelijk. Alice wil met deze maatregel enerzijds klanten beschermen tegen onverwacht hoge kosten (bv. bij misbruik van  aansluiting), anderzijds voorkomt de provider hiermee oneigenlijk gebruik van haar telefoniediensten (bv. de lijn 24 uur per dag gebruiken). Bij bovenmatig gebruik neemt Alice contact op met de klant met het verzoek om het gebruik te minderen. Wanneer deze hierna nog steeds bovenmatig blijft bellen, kan Alice maatregelen treffen. 

Bovenmatig belgedrag: belhuizen, telemarketing e.d.
Onder bovenmatig belgedrag verstaat Alice langdurig boven het gemiddelde belgedrag bellen ten opzichte van alle klanten. Voorbeelden zijn: Alice Telefonie gebruiken in een belhuis, gebruiken voor telemarketing activiteiten of de verbinding open laten staan zonder een gesprek te voeren.

Aanpassing starttarief bij internationale gesprekken
Het starttarief bij bellen naar internationale nummers wordt verhoogd van 4,17 naar 7,5 cent. Hiermee wordt het starttarief iets hoger dan providers als Telfort (5 c.) en Online (5,1 c.) maar lager dan Tele2 (9c.), KPN, UPC en Ziggo (10 c.). Voor alle duidelijkheid: er geldt bij Alice géén starttarief voor het bellen naar nationale vaste nummers. Dit is onveranderd gebleven. In tegenstelling tot Telfort, die hiervoor per 1 mei een starttarief in rekening brengt van 5 cent per gesprek. Die maatregel heeft talloze reacties opgeleverd, zie het forum van Bellen.com.
 
Alice Talk4Free International wijziging
Bij Talk4Free International, waarbij men voor € 19,90 per maand onbeperkt kan bellen naar een groot aantal landen binnen en buiten Europa, wijzigt Alice ook het een en ander. Voor bellen naar de Nederlandse Antillen, Marokko en Suriname wordt het maximaal aantal minuten per maand verlaagd van 500 naar 250 minuten. Daarnaast gaat dit maximum van 250 gratis minuten per maand ook gelden voor België, Duitsland en Turkije.

 

Geactualiseerd: vrijdag 23 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.