Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alles-in-1 blijft populair

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Alles-in-1 pakketten van internet, televisie en vaste telefonie blijven populair. Ruim 3 miljoen huishoudens hebben nu zo’n triple play bundel. Dat is 42 procent van de huishoudens, zo blijkt uit cijfers van OPTA. De grootste spelers op het gebied van bundels blijven KPN, UPC en Ziggo.

KPN, UPC en Ziggo

In totaal hebben 5,6 miljoen huishoudens een bundel van telecommunicatiediensten bij één aanbieder. KPN, UPC en Ziggo blijven de grootste spelers op het gebied van bundels. Kabelaar Ziggo is de grootste van deze drie en heeft ongeveer evenveel alles-in-1 klanten als KPN en UPC samen.

Een kwart miljoen neemt deze bundel af van zijn mobiele aanbieder en koopt daarmee alle telecommunicatiediensten bij één aanbieder. Dat betekent dat deze mensen televisie, breedband, vaste én mobiele telefonie bij dezelfde provider afnemen. In onderstaande grafiek is dat de rode lijn, die sinds 2010 sterk stijgend is.Groei alles-in-1 zet door

Volgens OPTA zet de groei van triple play bundels stabiel door met rond de 9 procent per half jaar. Daarentegen nemen vrijwel alle andere typen bundels juist in populariteit af. De op één na populairste bundel, met alleen breedbandinternet en vaste telefonie, wordt nu minder dan 1 miljoen keer afgenomen.

Vergelijk Alles-in-1 op Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.