Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Alles over zenderaanpassingen Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Ziggo klanten kunnen binnenkort circa 5 analoge zenders minder ontvangen. Het bedrijf doet dit om ruimte vrij te maken voor meer digitaal aanbod waaronder HD zenders en Interactieve Televisie. Digitale televisie wordt straks de standaard bij Ziggo. Daarnaast gaat de kabelaar het digitale aanbod verbeteren en worden de pakketten simpeler.

Drie televisiepakketten
Zo wordt het aantal televisiepakketten teruggebracht van zes naar drie. Vanaf juni kan gekozen worden uit Standaard TV, TV Plus en TV Extra. Het standaardpakket bestaat naar eigen zeggen uit een goed aanbod digitale en analoge zenders, een flink aantal populaire HD-zenders en toegang tot Interactieve Televisie. Plus heeft weer meer en Extra is helemaal uitgebreid. Premiumpakketten zoals Eredivisie Live, Film1 en Sport1 veranderen niet en kan men gewoon blijven bestellen.

Welke zenders verdwijnen?
Vanaf 1 juni (en later, ligt aan de gemeente) verdwijnen de volgende zenders uit het analoge aanbod:
- Brava NL
- KetNet/Canvas
- BBC2
- TV5 Monde
- Animal Planet

Vóór 9 juni ontvangen alle klanten een schrijven met daarin een overzicht van de wijzigingen die gaan plaatsvinden in het analoge televisiepakket. Ook veranderen een aantal tv-zenders van frequentie. Analoge zenders met een gewijzigde frequentie moet u zelf opnieuw instellen. Hoe u dat doet, leest u in de handleiding van uw televisie. De zenders die analoog verdwijnen, blijven wel digitaal beschikbaar.

Per wanneer gaat deze wijziging in?
Vanaf 9 juni tot en met 22 juli worden de wijzigingen doorgevoerd. In de brief die klanten daarover ontvangen, staat de precieze datum van de wijzigingen. Wat als u geen brief heeft ontvangen? Ziggo heeft een speciale website gelanceerd met alle relevante informatie. Wie het niet eens is met de wijzigingen, kan het huidige abonnement 4 weken van te voren kosteloos opzeggen. Dit kan ook telefonisch. 

Hoe is de keuze voor het “verwijderen” van een zender tot stand gekomen?
Ziggo hanteert een aantal criteria voor een optimale samenstelling van het analoge deel van het standaardpakket. De 3 belangrijkste criteria zijn:
• De 7 wettelijk verplichte zenders
• Gemeten kijkervoorkeur
• Het advies van de programmaraden, op grond van de Mediawet

Speciale aanbieding voor overstappers naar digitale tv
Op dit moment kijkt nog ongeveer eenderde van de abonnees analoog. Wanneer zij willen kijken naar een zender die eruit gaat, zullen zij over moeten stappen naar digitale tv. Dit is bij Ziggo niet duurder dan analoge tv, wel is er een ontvanger (decoder) voor iedere tv nodig.

Behoort u tot degenen die nog analoog kijkt, dan kunt u hier zonder extra abonnementskosten overstappen naar digitale tv van Ziggo. U kunt dan gebruikmaken van twee aanbiedingen:
• Een HD ontvanger inclusief smartcard voor € 79 
• Een Interactieve TV ontvanger inclusief smartcard voor € 99

U krijgt dan een standaard HD ontvanger, waarbij het niet mogelijk is een keuze te maken met betrekking tot het merk en/of type. De actie loopt tot 1 juli en geldt zolang de voorraad ontvangers strekt. Maximaal één ontvanger per klant. Prijzen van de ontvangers zijn exclusief € 9,50 verzendkosten. De actie is alleen geldig voor klanten die nog geen digitale tv van Ziggo hebben.
Uiteraard kunt u ook voor een CAM CI+ module (€79) kiezen. Dat is een kaart voor digitale televisie die u heel eenvoudig direct in een daarvoor geschikt televisietoestel installeert. Met de module en de smartcard van Ziggo heeft u geen aparte ontvanger meer nodig. U kunt dan digitaal kijken zonder extra apparatuur, kabels en afstandsbediening. De module is via Digitelevisie.nl  te bestellen.Liever Alles-in-1 van Ziggo? Dan heeft u al een digitale HD ontvanger voor € 49. Een Interactieve HD recorder kost slechts € 99 i.p.v. € 459 (actie tot 1 juni). Nu inclusief Wi-Fi modem, een kabelmodem voor draadloos internet. Bovendien gratis installatie door monteur bij Alles-in-1 Plus en Extra.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie