Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

@Home breidt supersnel internet uit

Leestijd: 2 minuten

@Home van Essent Kabelcom breidt supersnelle internetverbinding via de coaxkabel uit na succesvolle proef in Boxmeer. 

De Boxmeerders zijn zeer tevreden over ''Ethernet to the Home''* als internet van de toekomst. Het tweede kabelbedrijf in Nederland heeft besloten om de inwoners, in een nieuwe fase, nog meer diensten aan te bieden. Vanwege het succes heeft @Home alle 28.000 Boxmeerders inmiddels aangesloten op het 10 megabit netwerk en de proef omgezet naar een uitgebreid dienstenpakket** met telefonie en een viertal internetabonnementen.  Uniek is dat de klant deze abonnementen naar eigen inzicht online kan wisselen. Door het ontbreken van een modem zou de ethernetverbinding bovendien vrij van storingen zijn.

In 2003 startte Essent Kabelcom de proef in het Oostbrabantse Boxmeer, samen met het Finse Teleste, Europees marktleider in videotransmissie oplossingen.  Kabelinternet was daar toen nog helemaal niet mogelijk. Een tevredenheidsonderzoek onder de 1275 proef-personen in 2005 wees uit dat men unaniem zeer tevreden was over de installatie en de snelheid van de internetverbinding.

Het succes in Boxmeer maakt verder onderzoek naar een introductie van 100 Mb/s elders in Nederland mogelijk, aldus het kabelbedrijf. Nog dit jaar wil Essent Kabelcom 20.000 tot 30.000 huishoudens aansluiten op zeer snel internet.  Op dit moment is het nog niet bekend waar de nieuwe proef in het verzorgingsgebied zal plaatsvinden.

**Update 5-9-06: Vanaf september 2006 wordt het dienstenpakket uitgebreid met het snelste internetabonnement voor consumenten in Nederland: Intensief 40.000. De downloadsnelheid van Intensief 40.000 is 40Mbps, de uploadsnelheid is 8Mbps en als optie ('Quattro-Up') te verhogen naar 32Mbps. 
Dit abonnement zal 70 euro per maand gaan kosten en is beschikbaar voor alle inwoners in Boxmeer met een EttH-aansluiting. De snelheid is onafhankelijk van de afstand tot de centrale. De Quattro-Up optie kost  5 euro per maand.

* "Ethernet to the Home" is de nieuwste generatie breedbandtechnologie. Het is een internettechniek die werkt zonder kabel- of ADSL modem. Er kunnen nu al snelheden van meer dan 100 Mb/s en uiteindelijk 1000 Mb/s worden gehaald, zowel downstream als upstream. Tevens is deze nieuwe techniek, met dergelijke snelheden, vele malen goedkoper in aanleg dan een totaal nieuw glasvezelnetwerk, omdat het via het huidige coax netwerk gaat. De computer wordt direct in de aansluiting (Ethernetaansluiting) van de wandcontactdoos gestoken. De snelheid is gegarandeerd, dus niet afhankelijk van de afstand tot de centrale zoals dat bij ADSL nogal eens het geval is. De aansluiting werkt altijd, ook zonder internetabonnement. (bron: Essent Kabelcom)

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.