Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

BBC zenders nog dit jaar via TV van KPN

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

KPN heeft een meerjarige overeenkomst met BBC Worldwide Limited gesloten voor de doorgifte van BBC-zenders via Interactieve TV en Digitenne. De precieze introductiedatum is nog onduidelijk. 

Er zullen vijf Britse zenders van BBC TV aangeboden worden: klanten van KPN Interactieve TV kunnen later dit jaar BBC One, Two, Three, Four en BBC HD kijken, en klanten van KPN Digitenne BBC One en BBC Two. Het is nog niet duidelijk in welke pakketten de individuele zenders zullen vallen.   

Voor het doorgeven van de twee BBC zenders op Digitenne worden er twee zenders geschrapt. Welke dat zijn, wordt later dit jaar bekendgemaakt. 

Klanten van KPN iTV ontvangen al BBC Entertainment, het internationale amusementskanaal van BBC Worldwide. Dit kanaal, met Nederlandse ondertiteling, blijft in het pakket.

Met de komst van de BBC-zenders hoopt KPN te voldoen aan de grote vraag naar deze zenders bij de kijker. Tot voor kort waren de BBC-zenders vrijwel uitsluitend via kabelaanbieders te bekijken. De laatste jaren is de BBC echter bezig met het sluiten van distributieovereenkomsten met individuele exploitanten.

Achtergrondinformatie
Britse televisiesignalen zijn al langer te ontvangen in een aantal Europese landen, waaronder Nederland en België. Naast hun landelijke zenders en kanalen van buurlanden, geven de kabelnetwerken in die landen al sinds de jaren '70 deze signalen, o.a. BBC One en BBC Two, door. 

In 1983 sloot een aantal kabelexploitanten in de Benelux licentieovereenkomsten met de BBC en andere zenders over de doorgifte van deze kanalen. Ook organisaties voor collectieve belangenbehartiging hadden namens verschillende licentiehouders een aandeel in deze overeenkomst.
 
Deze internationale overeenkomsten werden goedgekeurd door de Europese Commissie en door alle onderhavige nationale mededingingsautoriteiten. In 1993 werden deze contractuele afspraken gecertificeerd middels de EU-richtlijn inzake satellietomroep en kabeldoorgifte. Sinds 2005 heeft BBC Worldwide deze overeenkomsten geleidelijk beëindigd. Doorgifte van signalen gebeurt echter nog steeds, maar nu via nieuwe licentieovereenkomsten met individuele exploitanten.

De BBC-kanalen
BBC One is het meest populaire 'mixed genre'-kanaal van de BBC en biedt een reeks programma's van hoge kwaliteit. 
BBC Two brengt op feiten gebaseerde inhoud die van belang is voor de hedendaagse maatschappij samen met vernieuwende comedy en opvallende drama.
BBC Three richt zich op kijkers tussen de 16 en 34 jaar oud met een innovatieve mix van comedy, amusement, muziek, drama en nieuws.
BBC Four is een 'mixed genre'-kanaal en biedt een ambitieus scala aan baanbrekende programma's van hoge kwaliteit, die daarnaast ook nog intellectueel en cultureel verrijkend zijn. 
BBC HD toont het beste van alle andere BBC-zenders op het gebied van drama, amusement, sport, optredens en nieuwsprogramma's in adembenemende HD-kwaliteit. Het beste van de BBC nu nóg beter in HD.

  

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.