Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bel-me-niet register vanaf 1 oktober

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Wordt u ook zo vaak telefonisch benaderd door een bedrijf dat u een aanbieding wil doen? En zit u niet op deze telefoontjes te wachten? Ze komen op ongelegen momenten, of u stoort zich aan het feit dat u zo vaak wordt gebeld. Via het speciale  bel-me-niet-register kunt u zich daartegen beschermen.

Bedrijven die ook na 1 oktober 2009 mensen blijven bellen met verkooppraatjes kunnen worden aangepakt als ze vooraf niet dit register hebben geraadpleegd. 

Dat is een van de afspraken waaronder staatssecretaris Frank Heemskerk zijn handtekening heeft gezet. Heemskerk heeft stichting Infofilter aangewezen als beheerder van het nu wettelijke bel-me-niet-register. Dit zou dubbel werk voorkomen. Mensen die zich al eerder inschreven, hoeven dat nu niet opnieuw te doen en Infofilter heeft al ervaring opgedaan op dit terrein.

Iedereen die zich op deze lijst laat zetten, mag niet meer ongevraagd worden gebeld met verkooppraatjes. Consumenten die zich aanmelden op www.bel-me-niet.nl en na 1 oktober toch nog telemarketeers aan de lijn krijgen, kunnen hun klacht neerleggen bij www.consuwijzer.nl.

Telemarketeers die consumenten bellen, moeten in elk gesprek wijzen op het register. De registratie geldt straks levenslang. Nu blijft een blokkade drie jaar lang geldig.

 

Geactualiseerd: dinsdag 5 mei 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.