Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bel-me-niet register vanaf 1 oktober

door Jeanet Woldring

Wordt u ook zo vaak telefonisch benaderd door een bedrijf dat u een aanbieding wil doen? En zit u niet op deze telefoontjes te wachten? Ze komen op ongelegen momenten, of u stoort zich aan het feit dat u zo vaak wordt gebeld. Via het speciale  bel-me-niet-register kunt u zich daartegen beschermen.

Bedrijven die ook na 1 oktober 2009 mensen blijven bellen met verkooppraatjes kunnen worden aangepakt als ze vooraf niet dit register hebben geraadpleegd. 

Dat is een van de afspraken waaronder staatssecretaris Frank Heemskerk zijn handtekening heeft gezet. Heemskerk heeft stichting Infofilter aangewezen als beheerder van het nu wettelijke bel-me-niet-register. Dit zou dubbel werk voorkomen. Mensen die zich al eerder inschreven, hoeven dat nu niet opnieuw te doen en Infofilter heeft al ervaring opgedaan op dit terrein.

Iedereen die zich op deze lijst laat zetten, mag niet meer ongevraagd worden gebeld met verkooppraatjes. Consumenten die zich aanmelden op www.bel-me-niet.nl en na 1 oktober toch nog telemarketeers aan de lijn krijgen, kunnen hun klacht neerleggen bij www.consuwijzer.nl.

Telemarketeers die consumenten bellen, moeten in elk gesprek wijzen op het register. De registratie geldt straks levenslang. Nu blijft een blokkade drie jaar lang geldig.

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie