Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bel-me-niet vaak genegeerd

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het Bel-me-niet Register wordt in de praktijk vaak genegeerd. In 2011 werden maar liefst 10.000 mensen lastig gevallen door telemarketeers terwijl ze stonden ingeschreven in het register. Vooral telefonische verkopers van loterijen, energie- en telecombedrijven houden zich niet aan de regels.

Het Bel-me-niet Register is er zodat consumenten kunnen aangeven dat ze geen telefonische reclame willen ontvangen. Bedrijven moeten zich aan die regels houden en mogen ingeschreven consumenten niet telefonisch benaderen. Telefonische verkopers moeten eerst controleren of niemand uit hun belbestand staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register.

Voor overtreding van de telemarketingregels heeft telecomwaakhond Opta vorig jaar maar liefst 1,2 miljoen euro aan boetes uitgedeeld. Ongewenste verkooptelefoontjes waren de grootste ergernis volgens ConsuWijzer.

Gebeld ondanks inschrijving bij Bel-me-niet Register
Als consument mag u overigens wel gebeld worden door bedrijven van wie u klant bent of bent geweest. Zelfs als u ingeschreven staat bij het Bel-me-niet Register. Het moet dan wel gaan over een zelfde of vergelijkbaar product. 

Verder moet het bedrijf u de optie geven nooit meer gebeld te worden. Dit heet het 'recht van verzet'. En het bedrijf moet u de mogelijkheid bieden om u te laten inschrijven in het Bel-me-niet Register. Wordt u dan toch nog gebeld, dan kunt u uw klacht indienen bij ConsuWijzer.

Geactualiseerd: donderdag 16 februari 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie