Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Belangrijkste problemen InternetPlusBellen opgelost

Leestijd: 2 minuten

KPN heeft de belangrijkste problemen met InternetPlusbellen opgelost. Dat zegt Ad Scheepbouwer van KPN in een toelichting op de vandaag uitgebrachte kwartaalcijfers.  

In het eerste kwartaal stond KPN voor de uitdaging om de klanttevredenheid over hun VoIP-oplossing (internet+bellen in één) te verbeteren. Zoals eerder bericht, groeide het aantal InternetPlusBellen abonnees (VoIP) vorig jaar explosief. In het vierde kwartaal van 2006 bereikte KPN samen met dochters Het Net en Planet een recordhoogte van 247.000 nieuwe klanten, waardoor er kwaliteitsproblemen ontstonden bij de levering en de callcenters overbelast raakten.

In de loop van het eerste kwartaal werd duidelijk dat de maatregelen uit december 2006 ontoereikend waren om de problemen efficiënt op te lossen. Volgens KPN stond het buiten kijf dat kwaliteit voorop moest blijven staan. Daartoe werden diverse maatregelen genomen, waaronder minder marketingactiviteiten en de inzet van meer monteurs. Ook werd de capaciteit van de callcenters en helpdesks vergroot. Daarnaast werden de gesprekstarieven naar de callcenters van KPN verlaagd naar 1 cent per minuut en kregen klanten indien van toepassing een schadevergoeding.

Inmiddels zijn de belangrijkste problemen opgelost, aldus KPN. De klanttevredenheid neemt toe en de callcenters zijn naar eigen zeggen weer volledig bereikbaar. Bovendien is de kwaliteit van nieuwe aansluitingen gewaarborgd.  Het bedrijf  besteedt  nu extra aandacht aan klantenservice door alle klanten na te bellen die eerder een klacht hebben gemeld om te controleren of de dienst bij alle 650.000 VoIP-klanten naar volle tevredenheid functioneert.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.