Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Belangstelling internetbellen overweldigend

Leestijd: 2 minuten

Zes procent van de internetgebruikers telefoneerde in 2005 via internet. Dat publiceert het CBS vandaag. Trendwatchers verwachten dat het aantal internetbellers dit jaar zeker zal verdubbelen.

Het percentage zal ongetwijfeld toenemen in 2006, nu kabel- en telefoonbedrijven elkaar heftig beconcurreren in deze nieuwe strijdmarkt en met aantrekkelijke aanbiedingen komen. Er wordt veel reclame gemaakt voor de gecombineerde  internet & telefonie abonnementen, waarbij veelal gratis gebeld kan worden naar vaste nummers in Nederland. Zo maakt UPC reclame met de 'ADSL inruilweken', KPN met 'InternetPlusBellen',  Casema met 'Gratis Telefonie bij Breedband Internet' en Tele2 met Compleet, waarbij geen KPN meer nodig is. Ook Wanadoo adverteert veelvuldig met 'het snelste abonnement van Nederland voor de allerlaagste prijs' genaamd Wanadoo  ADSL Family + Telefonie, waarbij wel een KPN abonnement nodig is.

Stormloop op internetbellen
Er is de laatste tijd ontzettend veel vraag naar deze "alles-in-één" abonnementen, zo blijkt ook uit de aanmeldingen op Bellen.com en Internetten.nl. Via onze vergelijkingssites neemt het aantal overstappers op 'internet-plus-bellen' gigantisch toe. Het loopt storm, zowel op de ADSL- als op de kabelaanbiedingen. InternetPlusBellen van KPN is wegens overweldigende belangstelling al niet meer rechtstreeks via KPN te bestellen en de levertijd is op dit moment twee weken langer dan normaal. UPC speelde daar vorige week aardig op in met een paginagrote advertentie: Wacht maar niet op mei! InternetPlusBellen kunt u overigens nog wel via Bellen.com en Internetten.nl bestellen, met als tijdelijk extra voordeel een gratis draagbare cd-speler. 

De eerste klachten
"Het lijkt erop dat sommige aanbieders vooral snel willen zijn in het aanbieden van internettelefonie, zonder dat ze alles technisch goed op orde hebben", aldus de Digitale Consument in haar jongste nummer. Dit wordt afgeleid uit de eerste klachten die binnenkomen bij de Consumentenbond. Samengevat zijn de belangrijkste problemen op dit moment een onbereikbare helpdesk  en technische storingen. Ook wordt geklaagd dat de monteur de dienst niet werkend krijgt of niet komt. 

Ook op het Forum op Bellen.com en Internetten.nl wordt volop gediscussieerd en geklaagd, al staan er gelukkig ook veel positieve gebruikerservaringen!

Vergelijk de "alles in één abonnementen": Internet + Bellen

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie