Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Belgacom mag Scarlet overnemen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Belgacom mag Scarlet ondanks bezwaren van de Belgische mededingingsautoriteit toch overnemen. Dat heeft het Belgische telecomconcern zaterdag bekendgemaakt. De overname ter waarde van 185 miljoen euro stuitte eerder op bezwaar, omdat de positie van Belgacom op de telecommarkt te dominant zou worden.

Beperkende voorwaarden
Wel worden er enkele beperkende voorwaarden gesteld. Zo moet het glasvezelnetwerk van Scarlet afgestoten worden in ruil voor de goedkeuring. Ook moet Belgacom alle klanten de mogelijkheid bieden om naar een andere provider over te stappen en voorlopig moeten de tarieven ongewijzigd blijven. Met de overname worden 180.000 Scarlet-breedbandklanten binnengehaald, afgezien van een waarschijnlijk beperkte groep die zal switchen.

Met de integratie van Scarlet kan Belgacom de onderkant van de breedbandmarkt afdekken. Zoals KPN actief is met Telfort, hoopte Belgacom met de overname van Scarlet eenzelfde stap te zetten.

Belgacom toegang tot Nederlandse breedbandmarkt
Een bijkomend voordeel is dat Belgacom voor het eerst toegang krijgt tot de Nederlandse breedbandmarkt. Of dat ook gebeurt, staat nog te bezien. Wellicht verkoopt Belgacom het Nederlandse stukje Scarlet nog aan een Nederlandse partij, zoals Tele2 of KPN, luidt het commentaar vanTelecompaper. Het nieuwsorgaan sluit ook niet uit dat het glasvezelnetwerk terugverkocht wordt aan de oorspronkelijke aanlegger van dat glasvezel, namelijk KPN (via Tele2 in België op de vaste telefoniemarkt actief). Daarmee zou meteen de definitieve teloorgang van Scarlet een feit zijn.

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.