Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Belkosten duidelijker op telefoonnota

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In dit artikel op Bellen.com van 7 maart j.l. werd al gemeld dat de kosten voor mobiel bellen in een aantal gevallen met zo'n 30% stijgen. Dit als gevolg van het aanpassen van een aantal abonnementen door KPN, Vodafone en T-Mobile. Naar aanleiding van deze prijsstijgingen zijn er vragen gesteld in de Tweede Kamer.

Demissionair minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft de bedrijven hierop aangesproken. De boodschap was dat er meer duidelijkheid moet komen over de manier waarop de kosten in rekening worden gebracht.

Volgens Van der Hoeven moet het bij mobiel bellen glashelder zijn of je per minuut of per seconde betaalt. Veel consumenten zien bij het afsluiten van een mobiel abonnement door de wirwar van tarieven en informatie door de bomen het bos niet meer, volgens Van der Hoeven. 'Tal van aanbieders hebben abonnementsvormen waar, met uitzondering van de eerste minuut, nog wel per seconde wordt afgerekend', schrijft Van der Hoeven de Tweede Kamer. Deze week overlegt zij met de Kamer over de telecomtarieven.

Door de wijzigingen kan een abonnement in de praktijk heel goedkoop lijken, maar duurder uitpakken dan gedacht. Het kan in sommige gevallen zelfs voordeliger zijn om een iets duurder abonnement te nemen en per seconde te betalen.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.