Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bellen en internetten in EU weer goedkoper per 1 juli

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Deze zomer gaan de tarieven van mobiel bellen, sms'en en internetten binnen de EU weer naar beneden. Vanaf 1 juli 2014 mag een minuut bellen vanuit een Europees land maximaal 23 cent per minuut kosten. Een sms'je is dan 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet 24 cent betaald worden. Naar verwachting worden de roamingkosten in de EU eind 2015 helemaal afgeschaft.

Roamingtarieven vanaf 2007 verlaagd

De roamingtarieven in de EU zijn vanaf 2007 ieder jaar al een beetje verlaagd. Mobiel bellen in een ander EU-land ging in dat jaar naar 60 cent per minuut en gebeld worden mocht toen maximaal 29 cent kosten.
Vanaf 1 juli 2014 betaal je voor bellen in de EU dus nog maar een fractie van wat je zeven jaar geleden betaalde.

Met deze prijsdalingen kan het zijn dat je met een onvoordelig abonnement of prepaid in Nederland meer betaalt voor het gebruik van je mobiel dan in het buitenland. Tip: neem je tarieven voor vertrek naar het buitenland even onder de loep met behulp van onze Belwijzer of via de RekeningScan.

Meer keuze

Vanaf 1 juli 2014 krijg je ook de mogelijkheid om voor roaming een andere aanbieder te kiezen dan de provider bij wie je in je eigen land een contract hebt voor mobiele diensten. Wie op vakantie bijvoorbeeld naar Frankrijk gaat, kan speciaal voor de vakantie een provider kiezen die roamen in Frankrijk het goedkoopst aanbiedt, met behoud van het eigen nummer en zonder daarvoor een nieuw toestel te hoeven aanschaffen.

De tarieven voor bellen buiten de EU veranderen niet. Vergelijk ze op Bellen vanuit het buitenland

Geactualiseerd: vrijdag 23 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.