Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen en internetten in EU weer goedkoper per 1 juli

door Jeanet Woldring 2 reacties

Deze zomer gaan de tarieven van mobiel bellen, sms'en en internetten binnen de EU weer naar beneden. Vanaf 1 juli 2014 mag een minuut bellen vanuit een Europees land maximaal 23 cent per minuut kosten. Een sms'je is dan 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet 24 cent betaald worden. Naar verwachting worden de roamingkosten in de EU eind 2015 helemaal afgeschaft.

Roamingtarieven vanaf 2007 verlaagd

De roamingtarieven in de EU zijn vanaf 2007 ieder jaar al een beetje verlaagd. Mobiel bellen in een ander EU-land ging in dat jaar naar 60 cent per minuut en gebeld worden mocht toen maximaal 29 cent kosten.
Vanaf 1 juli 2014 betaal je voor bellen in de EU dus nog maar een fractie van wat je zeven jaar geleden betaalde.

Met deze prijsdalingen kan het zijn dat je met een onvoordelig abonnement of prepaid in Nederland meer betaalt voor het gebruik van je mobiel dan in het buitenland. Tip: neem je tarieven voor vertrek naar het buitenland even onder de loep met behulp van onze Belwijzer of via de RekeningScan.

Meer keuze

Vanaf 1 juli 2014 krijg je ook de mogelijkheid om voor roaming een andere aanbieder te kiezen dan de provider bij wie je in je eigen land een contract hebt voor mobiele diensten. Wie op vakantie bijvoorbeeld naar Frankrijk gaat, kan speciaal voor de vakantie een provider kiezen die roamen in Frankrijk het goedkoopst aanbiedt, met behoud van het eigen nummer en zonder daarvoor een nieuw toestel te hoeven aanschaffen.

De tarieven voor bellen buiten de EU veranderen niet. Vergelijk ze op Bellen vanuit het buitenland

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Sverihe ()

Roaming is bellen en gebeld worden, sms'en etc VANUIT het buitenland. Ben je in Zweden met je Nederlandse mobiel betaal je het EU romingtarief dat vastgesteld werd (zie bericht).
Ook als je daar gebeld wordt betaal je 'kosten'. Gebruik je data (internet) zijn die ook anders dan wat je van je nederlandse abo gewoon bent.
Het kan goedkoper zijn om een buitenlandse prepaid kaart te kopen in het buitenland, en daar dan gewoon in NL mee te gaan bellen... Zo doe ik het nu al, en het wordt alleen maar voordeliger. Je hebt dan geen dure nederlandse simkaarten meer nodig! Vanaf eind 2015 zijn er geen roamingtarieven meer in de eu en kost een gesprek in de eu even veel als in het land van de simkaart. Dan is het vrijwel zeker goedkoper om een buitenlandse sim te nemen. Ook voor mensen die jouw bellen! Bellen naar Buitenlandse mobiele nummers is ook vaak stukken goedkoper dan naar BL nummers (met een vaste telefoon) als je een beetje uitzoekt wat het voordeligste is uiteraard!

Geplaatst door: O. Verspuij ()

Wat is ''roaming,'' roamingkosten?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie