Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bellen via e-mailadres

Leestijd: 1 minuut

Het telefoonnummer verdwijnt. Het emailadres neemt de plaats in van het oude vertrouwde nummer van de vaste of de mobiele telefoon. Voor de consument wordt bellen, chatten en mailen een stuk makkelijker, omdat er maar één adres nodig is. Dat zegt Toon Norp van TNO in het Algemeen Dagblad.

Volgens TNO bestaat de technologie al die iedereen bereikbaar maakt via één e-mailadres, maar is de gebruiker er nog niet klaar voor.

De invoering van dit ene emailadres zal volgens betrokkenen niet 'morgen zijn ingevoerd', maar krijgt over vijf jaar zeker een enorme versnelling als de huidige 'chatgeneratie' gaat werken. ,,MSN-ende kids gebruiken namelijk al e-mailadressen om te communiceren''. Volgens telecombedrijven is het gebruik van dat ene adres voor de meeste consumenten nog niet eenvoudig genoeg.

De telecombedrijven KPN en Tele2, beide met een eigen netwerk, zouden reikhalzend uitkijken naar de nieuwe ontwikkelingen die het telefoonnummer vervangen voor het e-mailadres. De klant hoeft dan niet meer allerlei verschillende nummers en e-mailadressen in zijn telefoonboekje op te schrijven of bij te houden in zijn elektronische agenda of mobieltje.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie