Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bellen via internet blijft groeien

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het aantal bellers via internet groeit nog steeds. Nederland heeft nu al meer dan 5 miljoen aansluitingen. Aan het eind van het derde kwartaal telde Telecompaper 5,05 miljoen zogeheten VoIP-lijnen. Dat is 1,7 procent meer dan in het tweede kwartaal.

Mensen kozen iets minder vaak voor VoIP over DSL (koperlijn), constateert de marktonderzoeker. De groei kwam het meest door bellen via glasvezel, op afstand gevolgd door bellen via kabel.  

Deze groei van bellen via internet compenseerde het verlies aan 'ouderwetse' vaste telefoonlijnen. De totale vaste telefoniemarkt (inclusief VoIP) groeide met 0,4 procent naar 6,3 miljoen aansluitingen. 
Telecompaper schat in dat de omzet uit vaste telefoniediensten daalde met 1,2 procent naar 334 miljoen euro. 

Voor de komende vier jaar verwacht Telecompaper een gemiddelde jaargroei van 1,2 procent voor de vaste telefoniemarkt, omdat de groei van VoIP voldoende zal zijn om het verlies van ouderwetse vaste telefoonlijnen te compenseren.

Bellen via internet is al enige tijd in opkomst door de alles-in-een-pakketten van internet, televisie en telefonie, die door de meeste providers worden aangeboden. Er zijn nog maar heel weinig providers bij wie je kunt bellen via de traditionele koperen lijn. Tele2, na KPN de oudste en bekendste aanbieder van vaste telefonie via de koperen lijn, is pas gestopt en biedt alleen nog bellen in combinatie met internet.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie