Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bellen via internet populair

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Steeds meer mensen bellen via internet. Vooral de kabel is populair. In het laatste kwartaal van 2011 is het aantal vaste telefoonaansluitingen met 31 duizend gegroeid tot 6 miljoen. De groei is afkomstig van VoIP oftewel internetbellen, terwijl traditionele telefonie is ingestort.  Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

Internetbellen via de kabel populair
Het aantal traditionele telefoonaansluitingen is met ruim 5 procent gedaald naar 1,4 miljoen, terwijl het aantal VoIP-abonnees in het vierde kwartaal met 2,6 procent steeg naar 4,3 miljoen. Volgens Telecompaper werd de groei aangedreven door bellen via de kabel, dat toen groeide naar 2,3 miljoen lijnen. Bellen via DSL (de telefoonlijn) bleef stabiel met 1,9 miljoen lijnen. De overige VoiP-lijnen werden gebruikt door glasvezel-klanten.

Stijging
Telecompaper rekent voor 2012 op een groei van 0,7 procent van de vaste telefoniemarkt. Het aantal aansluitingen voor VoIP (bellen via internet) stijgt waarschijnlijk met 9 procent dit jaar.
 
Steeds vaker 3-in-1 pakketten
De groei wordt gedreven door telecombedrijven die steeds vaker zogenoemde triple play (internet+bellen+tv) pakketten zullen aanbieden via meerdere netwerken. Voorbeelden hiervan zijn de KPN-merken XS4ALL en Telfort en Vodafone via glasvezel. Het onderzoeksbureau verwacht dat Tele2 en T-Mobile het voorbeeld zullen volgen.

Vergelijk en bestel alles-in-1 op TOTAALWIJZER

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.