Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Beltarieven op één webpagina

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Beltarieven moeten beter inzichtelijk worden. Telecombedrijven moeten van minister Van der Hoeven de infomatie over hun abonnementen en de beltarieven op één webpagina zetten. Op die manier moet het voor de consument een stuk eenvoudiger worden om te achterhalen wat mobiel bellen kost.

Eén webpagina
Zo moet de consument op één pagina kunnen lezen wat bellen kost naar een 0900-nummer, de klantenservice en naar het buitenland.  Ook zaken als wat wel en niet in een belbundel zit en of een gesprek per seconde of minuut afgerekend wordt, moeten daar te vinden zijn.

Afrekening per minuut
Consumenten hebben volgens de minister in de wirwar van tarieven vaak moeite dat soort informatie te achterhalen. Ze ontdekken dan bijvoorbeeld pas achteraf dat gesprekken niet per seconde worden afgerekend, maar worden afgerond op minuten.

Doolhof
Het is al jaren duidelijk dat de tariefstructuur en de informatievoorziening daaromtrent van de diverse providers vaak een doolhof is. Volgens Mobile Cowboys  word je daar zonder gebruik te maken van een goede vergelijkingssite nauwelijks wijs uit. 

Toezichthouder OPTA gaat de nieuwe regel handhaven. 
Meer info: Onderzoek NMa Tarieftransparantie

Bron: NOS 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.