Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ben nu ook in energie met vergelijkingssite Gaslicht.com

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Op 19 juni j.l. heeft Ben Woldring zijn nieuwe website www.gaslicht.com gelanceerd, die geheel in het teken staat van de liberaliserende energiemarkt.  In samenwerking met EnergyMatch is een website opgezet voor de vergelijking van energieproducten en tarieven. Zowel consumenten als kleinzakelijke afnemers kunnen hier terecht voor alle informatie over de energiemarkt en voor een objectieve en transparante vergelijking van het aanbod, met tevens de mogelijkheid direct over te stappen op een andere energieleverancier. De feestelijke opening werd verricht door de heer Arend Hermans, Directeur Generaal bij het ministerie van Economische Zaken, in Media Plaza te Utrecht.

De energiemarkt is in rep en roer. Er heerst enthousiasme bij nieuwe leveranciers om de markt te bewerken, bestaande partijen maken zich op voor de strijd om klantenbehoud. Er is onzekerheid over de leveringszekerheid, maar ook over de gewenste transparantie in het aanbod, reden waarom de Consumentenbond bijvoorbeeld waarschuwt voor een te snelle marktopening. Minister Brinkhorst constateert nog te veel onzekerheden voor een start van de 100% vrije markt per 1 januari 2004 en heeft de Tweede Kamer eergisteren daarom voorgesteld om de volledige liberalisering een half jaar uit te stellen tot 1 juli 2004.
De minister gaat accoord met volledige liberalisering onder de volgende voorwaarden:

  • De consument moet goed geïnformeerd zijn en een goede rechtspositie hebben. Ook als het bedrijf waarvan hij zijn gas of elektriciteit afneemt failliet gaat, moet hij verzekerd zijn van energie.
  • De bedrijven moeten organisatorisch en administratief goed zijn voorbereid, zodat consumenten zonder problemen van leverancier kunnen wisselen en ook de juiste facturen ontvangen.
  • De problemen met het nu al geliberaliseerde deel van de markt (het middensegment) moeten de wereld uit zijn.

Voor de consumenten zijn er inmiddels tientallen aanbieders, waardoor het aanbod, net als in de begintijd van de vrijwording van de telecommunicatiemarkt, niet meer is te overzien. Er bestaat veel behoefte aan onafhankelijke en betrouwbare informatie over productkeuze en switchmogelijkheden. De kwaliteit van het product en de leverancier die er achter staat, is daarbij voor veel mensen belangrijk. Niet voor niets zal de overheid in samenwerking met de energiesector in de tweede helft van dit jaar een uitgebreide voorlichtingscampagne voeren.

Ben Woldring heeft samen met Maarten Schaareman en Erik Smith van het onafhankelijke energie advies en bemiddelingsbureau EnergyMatch, de handen ineen geslagen en een gezamenlijke onderneming Benergy BV opgericht, die zich uitsluitend bezighoudt met de nieuwe onafhankelijke website. Men vindt er informatie over de energieproducten, de switchcriteria en de aanbieders. De opzet is vrijwel identiek aan Bellen.com. Er is actueel nieuws, een bezoekersforum, een kennisquiz en heel veel informatie over de producten gewone stroom, duurzame stroom en gas. Regelmatig verschijnt een nieuwsbrief per e-mail en op vrijwel elke vraag wordt een antwoord gegeven middels een uitgebreide FAQ. Als enige voorziet de nieuwe vergelijkingssite  in een aanbod voor zowel consumenten als zakelijke kleinverbruikers.

Met Gaslicht.com is naast telecom en internet nu ook voor energie een waardevolle informatiebron en keuzemogelijkheid in energieproducten en leveranciers bijgekomen.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie