Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ben buitenbundeltarief bij mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecomprovider Ben heeft per 1 augustus de internetbundel gewijzigd. Vanaf die datum geldt er een buitenbundeltarief na verbruik van 1 GB en wordt de snelheid niet meer teruggeschroefd. De aanpassingen gelden alleen voor nieuwe klanten.

Klanten van Ben kregen vorige week een mailtje dat ze per maand 50 belminuten of sms'jes gratis konden krijgen. Volgens een forumgebruiker op Tweakers gaan klanten daarmee automatisch akkoord met de nieuwe algemene voorwaarden. Dat blijkt niet zo te zijn. Desgevraagd liet Ben ons weten dat de wijziging alleen voor nieuwe klanten geldt.

Begin dit jaar was Ben, onderdeel van T-Mobile, al afgestapt van onbeperkt internet. Vanaf januari gold een limiet van 1 GB dataverkeer voor 'Ben internet altijd'. Na het bereiken daarvan viel de snelheid terug tot 64/64 kbps. Daar is Ben nu vanaf gestapt. Per 1 augustus geldt een buitenbundeltarief van 0,10 per MB en wordt de snelheid niet meer teruggeschroefd. Deze informatie is terug te vinden in de Ben prijslijst. Hierin staat ook dat Ben gesprekken per minuut afrekent, dat is op 1 juni ingegaan.

Korting op internetbundel
De bundel kost 9,95 euro per maand voor 1024/384 Kbps. Wie nu een Ben regelmatig of Ben vaak Sim-Only abonnement afsluit, krijgt 50 procent korting op de internetbundel voor 12 maanden. De actie duurt tot 1 september. 

Korting op Sim-Only's
Ben heeft deze maand nog een actie op de vier Sim-Only abonnementen. Ben zuinig (50 min/sms) kost nu 3 euro (afgerond) per maand. Voor Ben soms, waarbij je twee keer zoveel minuten/sms'jes krijgt, betaal je 5 euro, ook een euro minder dan anders. Ben regelmatig (250 min/sms) kost 7 euro en staat daarmee in de TOP 5 Sim only op Bellen.com. Samen met KPN dochter Simyo die met Simyo geregeld dezelfde tarieven hanteert.  Ben vaak (500 min/sms) voor de veelbeller is voor 16 euro verkrijgbaar. 

Hoe duur is een gratis telefoon?
In de maand augustus gaat Ben een vergelijk aan in aanbod van twee Android smartphones met andere aanbieders. Ben wil hiermee klanten informeren over hoe duur een ‘gratis’ telefoon is bij een 24 maanden contract.

Vergelijking mobiel internet op smartphone

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.