Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ben terug met grote databundels

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Ben terug met grote databundels, zo zou de reclameleus van de mobiele provider kunnen luiden. Per 24 januari komt Ben met twee nieuwe databundels voor mobiel internet. 'Ben veel' met 1 GB voor 17 euro en 'Ben altijd' met 1,5 GB voor 22 euro per maand. Het eerste halfjaar betaal je een tientje voor Ben veel, waarmee oude tijden herleven.

Van twee naar vier databundels
Tot 1 november had Ben één internetbundel met 1 GB aan data voor een tientje. In navolging van KPN, Vodafone en T-Mobile wijzigde ook Ben het aanbod voor mobiel internet op de smartphone. Het aantal databundels werd verdubbeld, de snelheid verhoogd, maar de hoeveelheid data werd drastisch verlaagd. Men kon kiezen tussen een bundel met 0,2 GB of 0,5 GB. 

Ben weinig, gewoon, veel, altijd
Kennelijk was er toch vraag naar extreem grote bundels. Om aan de datahonger tegemoet te komen, voegt Ben nu twee bundels toe aan het bestaande aanbod. 

Internetbundels Ben weinig Ben gewoon Ben veel Ben altijd
 Aantal MB  200  500  1000  1500 
 Prijs per mnd.  € 6,99  € 9,99  € 16,99  € 21,99
 Actie 1e 6 mnd.*    € 7,99  €   9,99  € 13,99
 Snelheid  1 Mbps  1 Mbps  2 Mbps  2 Mbps


Ben zuinig, soms, regelmatig, vaak
Voor het afsluiten van een internetbundel is -net als bij andere providers- een belabonnement noodzakelijk. Ook hier biedt de provider keus uit vier bundels: Ben zuinig, soms, regelmatig en vaak. En ook hier geldt een kortingsactie, echter voor een periode van twaalf maanden. *De actie duurt tot 1 maart.

Abonnement Ben zuinig Ben soms Ben regelmatig Ben vaak
Aantal min/sms  50  100  250  500
Prijs per mnd.  € 3,99  € 5,99  € 9,99  € 19,99
Actie 1e 12 mnd.*  € 2,99  €4,99  € 6,99  € 15,99


Veel data en weinig belminuten mogelijk
Het voordeel van Ben is, dat je elk belabonnement met elk internetabonnement kunt combineren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld KPN en Hi waar geldt: hoe meer data, hoe meer minuten en sms'jes. Wie een abonnement zoekt met weinig minuten of sms'jes en juist veel data, is bij KPN of Hi aan het verkeerde adres.

Bij Ben kan dat dus wel. Als je 'Ben zuinig' combineert met 'Ben veel' kun je al voor 13 euro per maand 1 GB aan data verstoken en krijg je 50 minuten/smsjes op de koop toe. Een ander groot voordeel is dat Ben abonnementen per maand opzegbaar zijn.

Ben benieuwd wanneer Simyo met identieke bundels volgt. De laatste keer lieten de nieuwe internetbundels van de KPN-dochter even op zich wachten...

Vergelijk alle mobiele abonnementen + internet m.b.v. de Belwijzer

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.