Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Besluit over internet zonder telefoontikken

Leestijd: 2 minuten

Aangezien het besluit van de OPTA met name van belang is voor alle
"analoog inbellende smalband internetters" lijkt het ons zinvol het volledige persbericht te plaatsen.
Temeer daar het gebruikmaken van deze internetdiensten sinds kort ook mogelijk is via de gratis aanmeldservice op www.internetten.nl!
U hebt de keuze uit diverse aanbiedingen bij verschillende providers, waarbij sommigen aantrekkelijke tarieven en voorwaarden aanbieden!

Persbericht: Geen beperkingen meer voor internet tegen vast bedrag
Besluit over internet zonder telefoontikken

"Den Haag, 4 december 2001 - OPTA heeft besloten dat het type telefoon-aansluiting van de abonnee geen rol meer mag spelen voor zijn toegang tot internet. Aanleiding hiertoe was een geschil tussen KPN en WorldCom.

OPTA heeft de eerdere beperkingen voor de levering van FRIACO ('Flat Rate Internet Access Call Origination' oftewel toegang tot internettegen een vast bedrag zonder telefoontikken) met het besluit teruggedraaid. De afnemers van FRIACO krijgen hierdoor ruimere mogelijkheden om nieuwe diensten op de markt te brengen, ook voorgebruikers van het 'gewone' telefoonnetwerk. Tot nu toe was FRIACO enkel en alleen voor ISDN-gebruikers beschikbaar, omdat KPN stelde onvoldoende capaciteit in haar net voor alle overige abonnees te hebben. Inmiddels heeft KPN meer geïnvesteerd en kan het internetverkeer met speciale
nummers sneller gescheiden worden van het gewone telefoonverkeer.

Doordat aanbieders van internet toegang via FRIACO 'per bulk' capaciteit inkopen, kunnen zij op eenvoudige wijze nieuwe vormen van toegang tot internet, bijvoorbeeld pakketten zonder telefoontikken, aan de consument aanbieden. Daarbij koppelt KPN via een apart 06760-nummer het internetverkeer in de KPN-centrale door naar de aanbieder van internet-toegang.

Door het opheffen van de ISDN-beperking verwacht het college dat veel consumenten meer keuze krijgen tussen verschillende vormen van toegang tot internet. Aanbieders kunnen zich nu richten op een veel grotere markt. Het college verwacht hiervan een stimulerende werking op het gebruik van internet in Nederland.

In een vorige week door de Europese Commissie gepresenteerd rapport wordt het tellen van telefoontikken als één van de belangrijkste redenen genoemd voor particuliere gebruikers om niet online te gaan. De internettoegang zonder telefoontikken komt nu ook voor mensen zonder ADSL of kabel dichterbij. Dit is niet alleen goed voor de consument,maar ook voor het gebruik van internet in het algemeen in ons land.
Volgens het OESO-rapport van april jl. is het zo dat Nederland voor wat betreft het gebruik van smalband-internet ten opzichte van andere Europese landen flink achter loopt."
Geactualiseerd: dinsdag 4 december 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.