Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bespaar 240 euro met Totaalpakket

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een kleine twee miljoen huishoudens en bedrijven laat maandelijks minstens twintig euro liggen, doordat ze afzonderlijke abonnementen hebben voor internet, bellen en televisie. Een combinatieabonnement is goedkoper, leert een berekening op basis van cijfers van het CBS, telecomautoriteit Opta en de vergelijkingssite Bellen.com.

De huishoudens en bedrijven hebben wel breedbandinternet, maar combineren dat abonnement niet met telefoon of televisie. Samen geven de twee miljoen zo een half miljard te veel uit.

Drie losse contracten voor de vaste telefoon (18,48 euro), internet (25) en tv (16,50) kosten het gemiddelde huishouden zo'n zestig euro per maand, zegt Ben Woldring, directeur van de vergelijkingssite Bellen.com.

Een drie-in-éénpakket kost bij HetNet, Ziggo en Tele2 maar veertig euro. Met zo'n totaalpakket kan ook nog eens fors worden bespaard op de gesprekskosten. Bij diverse pakketabonnementen zijn de gesprekken (deels) gratis bij een iets duurder abonnement. Zo zijn bij kabelbedrijf Ziggo voor een vast bedrag van zes euro per maand alle gesprekken 's avonds en in het weekend gratis.

Ruim anderhalf miljoen huishoudens hebben een drie-in-éénpakket, en tweeënhalf miljoen combineren twee diensten: internet met televisie of internet met telefoon. Voor die laatste groep is de te halen maandelijkse bezuiniging door een drie-in-éénpakket zo'n 11,50 euro. Wie internet+bellen (bij KPN 35 euro) heeft en daarnaast een los kabel tv-abonnement (16,50), komt uit op 51,50 aan vaste kosten (tegen veertig voor het totaalpakket).

De combinatieabonnementen inclusief ook de mobiele telefoon zijn daarentegen geen aanrader, zegt Woldring van Bellen.com, "De concurrentie op de mobieltjesmarkt is zo scherp dat je die beter los kunt nemen."

Woldring raadt ook de mensen die hun internetabonnement al jaren hebben lopen aan om dat te vernieuwen. De kosten van een goede verbinding van 2 megabyte zijn gedaald van 35 euro per maand tot 20 à 25 euro.

Bron: GPD BNDeStem

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.