Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bespaar op bellen en mobiel internetten in buitenland

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Sinds 1 juli 2009 is het versturen van een sms bericht en mobiel bellen binnen Europa veel goedkoper geworden. Mobiel internet daarentegen is nog steeds schrikbarend duur. Met deze tien bespaartips blijft uw bel- en mobiel internetbudget binnen de perken!

1.Schakel voicemail uit voor vertrek. 
Dit scheelt scheelt twee- of soms zelfs driedubbele kosten. U betaalt voor het ontvangen én beluisteren van voicemailberichten. Voor T-Mobile abonnees, Vodafone klanten en prepaidklanten van KPN is het ontvangen van voicemail gratis. Pas per 1 juli 2010 wordt het ontvangen gratis voor iedereen.

2. Sms naar het thuisfront
Met 13 eurocent per bericht loopt dit niet zo gauw in de papieren. Let op: geldt alleen als uw vakantieland een EU-land is! Elders gelden veel  hogere tarieven. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is gratis. Pas echter op voor 'spim', reclame-sms'jes die ongevraagd worden verstuurd; open geen sms'jes van onduidelijke afkomst. Reageert u op die berichten, dan loopt u de kans vele euro's te moeten betalen. Een welkomst-sms'je van de provider openen kan geen kwaad.

3. Laat u bellen. 
Kost u 23 cent per minuut in de EU-landen in plaats van 51 cent als u zelf belt. Het thuisfront kan via een goedkoop 0900 nummer met u bellen of dit via internet doen. Op Bellen.com staan alle mogelijkheden voor de thuisblijvers om goedkoop met u te kunnen communiceren over de telefoon.

4. Check tarieven en alternatieven
Vergelijk voor vertrek de tarieven van de netwerken in het betreffende land. Er bestaan vaak grote verschillen! U kunt daar achter komen via Vakantiebellen.com. U kunt uw telefoon op een voordeelnetwerk instellen. Dat moet handmatig gebeuren. Check ook of er goedkope alternatieven zijn om te bellen in uw vakantieland. 

5. Gebruik Vodafone Passport, T-Mobile Grenzeloos of KPN Op Reis 
Of dit voordeliger is, ligt mede aan uw belgedrag. Met name vakantiegangers die graag lange gesprekken voeren (of ontvangen), zijn hiermee veel voordeliger uit.
 
6. Bel niet mobiel, maar vanuit een telefooncel met een voordeelkaart die u al in Nederland koopt. Binnen Europa betaalt u dan tussen de 5 en 12 cent per minuut. Bellen naar een mobiel nummer in Nederland met zo’n kaart kost 22 tot 29 cent per minuut duur.

7. Koop een lokale prepaidkaart
U krijgt dan een nummer van het land zelf, maar betaalt wel veel minder. Kan overigens alleen als uw telefoon simlock-vrij is.

8. Ga skypen
Dit is helemaal gratis als de andere partij ook is aangesloten op Skype. Nadeel is wel dat u een laptop met internetverbinding moet hebben. Bent u aangewezen op mobiel internet dan is het maken van de verbinding heel erg duur en moet u het vooral NIET doen! 

9. Zet mms uit
In tegenstelling tot sms is het ontvangen van mms-berichten in het buitenland niet gratis! U kunt mms ontvangst in het buitenland beter tijdelijk uit (laten) zetten.

10. Ga niet internetten via uw mobiele telefoon of laptop!
In het buitenland betaalt u per MB. Afhankelijk van de aanbieder bent u in Europa ongeveer 3 x zoveel kwijt als in Nederland. En in de rest van de wereld wel 10 x zoveel! Kunt u echt niet zonder: gebruik dan alleen internet en e-mail en bekijk geen video (bijvoorbeeld YouTube), beluister geen audio. Download geen grote bestanden en verstuur geen grote bestanden via e-mail, maar alleen tekstberichten zonder foto's. Eigenlijk kunt u veel beter het plaatselijke internetcafé opzoeken of gebruik maken van hotspots. Zie de mondiale Wi-Fi Hotspot Finder voor alle locaties.

Geactualiseerd: vrijdag 10 juli 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.