Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Beste prijssnelheidsscore 2010

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC en Telfort zijn de winnaars van de Prijssnelheidstest 2010. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Internetten.nl in samenwerking met iPing.
 

Vanaf 2009 publiceert Internetten.nl de Prijssnelheidstest, een ranglijst in samenwerking met iPing op basis van snelheidsmetingen en prijzen van internet + bellen + tv abonnementen.

Prijs/snelheid verhouding

De score is gebaseerd op de snelheid van een internetverbinding, in vergelijking met andere pakketten in dezelfde prijscategorie. Een hoge score in een categorie van voordelige internetverbindingen wil dus niet zeggen dat dit de snelste verbinding van Nederland is, maar dat deze sneller is dan andere pakketten die ongeveer evenveel kosten.

Drie categoriën: Internet, Internet+Bellen, Internet+Bellen+TV

Er zijn drie overzichten: internetabonnementen, internet+telefonie en alles-in-één: internet+telefonie+televisie. De pakketten zijn verder ingedeeld per prijscategorie, zodat u op basis van uw eigen budget duidelijk kunt zien welke verbindingen een hoge snelheid behalen. Een lagere score wil dus niet direct zeggen dat een abonnement langzamer is dan alle abonnementen met een hogere score, alleen dat dit abonnement minder goed scoort in vergelijking met abonnementen die ongeveer evenveel kosten. Naast de snelheidsmetingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefwijzigingen. Om deze reden wordt de snelheidsscore maandelijks geüpdate.

Beste Internetten.nl/iPing Prijssnelheidsscore 2010

Voor 2010 hebben we gekeken wie per categorie het best gescoord heeft. Telfort Internet Plus is als beste geëindigd bij de categorie internetabonnementen. Elf van de twaalf maanden haalde Telfort de hoogste score. Alleen in april was Online Snel Internet beter.

Ook voor Internet+Bellen was de prijs/snelheid-verhouding van Telfort het beste. In deze categorie lukte het Alice om Telfort in de maanden augustus, september en oktober te overtreffen.

Voor Internet+Bellen+TV had UPC het alleenrecht. Het Alles-in-één Voordeelpakket stond heel 2010 aan top!

Internet: Telfort Internet Plus
(11 van de 12 maanden)
Internet + Bellen: Telfort Internet Plus + vast bellen
(9 van de 12 maanden)
Internet+Bellen+TV: UPC Alles-in-één Voordeelpakket
(12 van de 12 maanden)
Geactualiseerd: vrijdag 16 december 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.