Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bijna de helft belt via kabelinternet

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Steeds meer mensen bellen via internet (VoIP). In totaal zijn er inmiddels ruim 4 miljoen aansluitingen, waarvan al bijna 50 procent in handen is van kabelbedrijven. Dat betekent dat bijna de helft belt via kabelinternet. Dat en meer blijkt uit de laatste kwartaalrapportage van marktonderzoeksbureau Telecompaper.

Het aantal VoIP-aansluitingen via de kabel groeide met 4 procent naar een totaal van 2,2 miljoen abonnees. De kabelbedrijven hebben nu bijna de helft van de VoIP-aansluitingen in handen. Ziggo en UPC zijn de grootste kabelaanbieders.

Het aantal 'ouderwetse' telefoonaansluitingen groeide nauwelijks, waardoor de totale markt voor vaste telefonie nu net onder de 56 miljoen uitkomt.
 
Telecompaper gaat uit van een totale groei voor vaste aansluitingen in 2011 van 0,7 procent, waarbij VoIP goed is voor een jaargroei van 10 procent. Vergelijk hier alle tarieven van vaste telefonie, zowel standaard bellen als via internet. 

Meer info: Bellen via ADSL of Kabel

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.