Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Blokkade Web SMS-jes

Leestijd: 1 minuut

Vanaf eind augustus al weert Dutchtone sms-jes die vanaf bepaalde websites worden verzonden. De tekstberichten leveren de operator niets op, terwijl hun netwerk wel belast wordt. Het gaat om sms-jes die van de operators Swisscom, MTN (mtnsms.com) en BT Cellnet afkomstig zijn. De sms-blokkade geldt voor zowel prepaid bellers als abonneehouders.

Sinds 6 september laat ook KPN geen sms-berichten meer toe van sites die gebruik maken van het Zuid-Afrikaanse netwerk MTN(mtnsms.com). Wereldwijd worden er meer dan 1 miljoen sms-berichten vanaf die site verstuurd.

Eind september liet ook Libertel weten geen sms-berichten meer toe te laten van sites die weigeren daarvoor te betalen, zoals de populaire mtnsms.com.

Vanaf sites waarmee de operators contracten hebben afgesloten, zoals Vizzavi van Libertel, Genie van Telfort en Hi van KPN kunnen nog gewoon sms-berichten worden verzonden.

Telfort en Ben laten voorlopig alle sms-jes toe die vanaf websites worden verzonden.
De strategie van Ben is er juist op gericht het sms-gebruik te stimuleren, omdat ontvangen sms-jes (of ze nu vanaf een website worden verzonden of vanaf een gsm)vaak leiden tot een antwoord!
Geactualiseerd: woensdag 24 oktober 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.