Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Bond start actie tegen telecomproviders

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Consumentenbond roept mensen massaal op e-cards te versturen naar hun telecomaanbieder uit protest tegen de 'rare regels' van mobiele abonnementen. Zoals tegoeden die snel verdampen, afrekenen per minuut in plaats van per seconde, torenhoge kosten voor internetten zonder databundel en als je veel wil internetten, betaal je ook voor veel bellen en sms'en.

Nieuwe actie
De Consumentenbond is hiertegen een nieuwe actie gestart en wil druk uitoefenen op de aanbieders zodat ze gaan luisteren naar hun klanten en hun regels aanpassen.

Duizenden abonnementencombinaties
Babs van der Staak van de Consumentenbond: 'Er zijn ongelooflijk veel abonnementencombinaties, in totaal meer dan 2200. Als consumenten moeten gaan kiezen, moeten ze zich daar allemaal in verdiepen. Dan blijkt dat veel voorwaarden rondom de abonnementen in het nadeel zijn van de consumenten en daar willen we een einde aan maken.' 

Minuutafrekening en vervallen bundeltegoed
 'Als je een minuut belt, dan moet je twee minuten afrekenen terwijl je niet voor twee minuten hebt gebeld. Een ander voorbeeld is het betalen voor een bepaald beltegoed of sms-tegoed of datategoed. Dat geld heb je betaald. Maar na een of twee maanden verdampt dat tegoed. Dat ben je dat gewoon kwijt. Als je dat in de supermarkt zou overkomen dan zou je denken daar ga ik nooit meer naar terug. Als je al die regels bij elkaar optelt dan is dat toch allemaal in het nadeel van de consumenten en dat willen wij veranderen.'

Belwijzer biedt hulp
Dankzij Bellen.com hoeft u zich gelukkig niet te verdiepen in die duizenden combinaties van abonnementen. Onze Belwijzer rekent in een mum van tijd uit wat het voordeligste abonnement is, waarbij rekening gehouden wordt met al die 'rare regels'. De Belwijzer kijkt namelijk naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals (start)minuten die volledig in rekening worden gebracht. Iedere combinatie met extra bundels wordt doorberekend om de voor u meest gunstige aanbieding te tonen. U ziet dus altijd het voor u voordeligste (sim-only) abonnement of prepaid!

RekeningScan
Tip:
Als u niet weet hoeveel u gemiddeld per maand verbruikt, upload dan uw telefoonrekening(en) met de RekeningScan. Bellen.com bepaalt dan direct voor u wat uw gemiddelde verbruik is en verstrekt vervolgens geheel gratis een nauwkeurig advies op maat. Het kost u hooguit vijf minuten en u kunt er honderden euro's mee besparen! 

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.