Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Brand in zendmast Hoogersmilde

Leestijd: 2 minuten

De 200 meter hoge mast van de tv toren in Hoogersmilde is, nadat eerder op de middag brand uitbrak boven in de toren, omgevallen.

De brand woedde in het bovenste betonnen deel op 82 meter hoogte. De totale lengte van de tv-toren is een kleine 300 meter. Meerdere brandweerkorpsen zijn uitgerukt. Omdat de brand op grote hoogte woedde, was het vuur lastig te bestrijden. De brandweer heeft samen met de politie preventief een aantal woningen in de omgeving ontruimd wegens instortingsgevaar van de mast.

Zenderontvangst
Meerdere regionale en landelijke omroepen ondervinden hinder van de brand en kunnen niet meer via de ether uitzenden. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en in delen van Overijssel is geen ontvangst mogelijk van de publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 en de commerciële zenders Sky Radio, Radio Veronica, BNR, Slam!FM, Q-music en 100%NL.

Ook de digitale etherontvangst (digitenne) van de tv-zenders, waaronder Nederland 1, 2 en 3, is buiten gebruik. Kijkers en luisteraars via de kabel en de satelliet ondervinden geen problemen. Ook de ANWB en enkele telefoonmaatschappijen maken gebruik van de zendmast in Hoogersmilde.

Digitenne meldt op haar site: "Als gevolg van een storing, kunt u problemen ervaren met de ontvangst van de zenders via Digitenne in de regio Drenthe Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen."

bron: rtvnoord.nl

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.