Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Brandbrief KPN over open kabel

Leestijd: 1 minuut

KPN-baas Ad Scheepbouwer wil dat telecomwaakhond Opta de kabelsector en zijn bedrijf ‘gelijk’ worden behandeld. Het telecomconcern probeert al jaren toegang te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Ondertussen moet KPN wel iedereen tot haar netwerk toelaten. Dat staat in een brief die Scheepbouwer naar de Opta heeft gestuurd.

’Steeds meer klanten stappen over naar de kabel om daar te gaan bellen, maar wij mogen er niet op. Ons marktaandeel zakt nu zo snel dat onze rentabiliteit in gevaar komt en daardoor de werkgelegenheid’, aldus de KPN-topman.

KPN is al jaren bezig met wat Scheepbouwer een ‘radeloos gevecht’ noemt. Het bedrijf voerde onder meer een kort geding tegen de staat, om de ongelijkheid aan de kaak te stellen. Maar volgens Scheepbouwer wordt het bedrijf steeds terugverwezen naar de Opta, en die doet niets.

De kabelsector is niet onder de indruk van het zoveelste dreigement van KPN, zo meldt het AD. ‘Alle rechtszaken over dit onderwerp hebben ze verloren. Als KPN nu eens beter zijn werk gaat doen, dan hebben ze de kabel niet nodig’, zegt Rob van Esch, directeur van NLkabel.

Bron: Adformatie/Radio.NL
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.