Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Breedband groeit spectaculair snel

Leestijd: 2 minuten

Bijna 11 miljoen mensen hebben inmiddels toegang tot internet. Ruim 80% van de huishoudens met internet beschikt over een breedbandverbinding. Ongeveer 6,6 miljoen van de internetgebruikers kochten al eens goederen via internet. Dat is ruim twee keer zoveel dan vier jaar terug. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, die onlangs een telefonisch onderzoek heeft verricht onder ruim 4000 personen in de leeftijd van 12 tot 75 jaar.

Spectaculaire toename van breedbandinternet
Breedbandinternet blijkt flink ingeburgerd. In 2002 had nog maar 23 procent van de huishoudens met internet ‘breedband’. In 2006 is dit aandeel toegenomen tot 82 procent. Bijna tweederde heeft een ADSL-verbinding. In vrijwel alle huishoudens wordt een computer gebruikt. Bovendien heeft  17 procent ook internettoegang via een mobiele telefoon, pda of spelcomputer.

Bijna 11 miljoen internetgebruikers
In 2006 zijn er 10,9 miljoen internetgebruikers. Dit zijn er 0,2 miljoen meer dan een jaar eerder en 2 miljoen meer dan vier jaar geleden. Het groeitempo van het aantal internetgebruikers is dus afgevlakt. Maar mensen gebruiken hun internetverbinding wel voor steeds meer activiteiten.

Communiceren via internet sterk in opkomst
Ruim 90 procent van de internetters gebruikt e-mail en ongeveer 40 procent chat. Chatten is vooral populair onder jongeren tot 25 jaar. Daarnaast wordt internet steeds vaker gebruikt om te telefoneren. In 2006 belde 12 procent van de internetgebruikers via internet, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Elektronisch winkelen en telebankieren sterk toegenomen
In 2006 waren er 6,6 miljoen internetgebruikers die al eens goederen kochten of bestelden via internet. Dit waren er 0,7 miljoen meer dan een jaar eerder en 3 miljoen meer dan vier jaar geleden. Ook telebankieren raakt steeds meer ingeburgerd. Ruim tweederde van alle internetgebruikers regelt bankzaken via internet. Dat is een stijging van 9 procentpunt ten opzichte van 2005.

Zie ook: Breedbandgekte 

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie