Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

BusinessWeek: Ben Woldring jongste EU-topondernemer

Leestijd: 2 minuten

Ben Woldring (21) staat als jongste kandidaat in Business Weeks verkiezing 'Europa's beste ondernemer onder de 25'. Het internationaal gerespecteerde zakenblad Business Week ging deze zomer op zoek naar Europa's beste jonge ondernemer. Het resultaat is een lijst met 15 personen, louter jongemannen. Niet de redactie van het blad, maar het lezerspubliek bepaalt wie uiteindelijk de winnaar is.

Naast Ben behoort Lars Duursma (24) van Debatrix -als enige medelandgenoot- tot de vijftien genomineerden, van wie het merendeel uit Duitsland en Engeland komt.   

Tot voor enkele dagen leek Ben Woldring vrijwel onbedreigd af te stevenen op de titel ’Beste Europese ondernemer tot 25 jaar’. Maar één van de andere genomineerden, de Fransman Julien Genestoux, is een immense opmars begonnen door zijn site prominent en zo gewiekst in te zetten dat zelfs Woldring al op hem gestemd heeft. Woldring staat inmiddels tien procent achter op de Fransman, zo berichtte het Dagblad van het Noorden eergisteren.  

De krant: 'Genestoux heeft sinds enige dagen zijn site ingezet als wapen om de titel in de wacht te slepen. Waar Woldring zijn nominatie bescheiden brengt op de eigen site, daar heeft de Fransman gekozen voor een opvallende presentatie. En waar de bezoekers bij Woldring eerst naar het verhaal moeten alvorens ze kunnen stemmen, daar heb je bij Genestoux al gestemd als je op de button naar het verhaal denkt te klikken.'

Echter, op vrijdagmiddag is de situatie plotseling drastisch gewijzigd... Stond Ben gisteravond na de televisieuitzending '4 in het Land'* op de eerste plaats met een voorsprong van vier procent, sinds vanmiddag lijkt de wijzer helemaal op hol geslagen te zijn! Binnen een half uur 70% van de stemmen krijgen en de stand van de Fransman terugbrengen naar 10% is natuurlijk onmogelijk op een eerlijke, normale manier!

Jammer, dat op deze manier de waarde van de peiling om zeep geholpen wordt. Of moet deze actie gezien worden als een poging van een of ander 'ondernemersbroekie' of 'scriptkiddy' die het kraken een c(l)ick geeft? Of de ongeldige stemmen uiteindelijk gefilterd worden door het gerespecteerde zakenblad, kunnen we begin volgende week te weten komen. Tot 30 oktober kunt u uw stem nog uitbrengen.

* Uitzending gemist? Kijkt u dan over een paar dagen in het archief

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.