Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Campagne 'de zak' is van Tele2

door Jeanet Woldring

Communicatiebedrijf Tele2 zit achter de campagne waarin consumenten worden opgeroepen om hun provider de zak te geven. In de campagne zijn acht internetproviders te zien met een zak over hun hoofd of beeldmerk. Zo hebben Fred van Het Net, Alice, Online, Ziggo, de groene smiley van KPN en ook Frank van Tele2 een zak over hun hoofd.

Tele2 wil zo op een ludieke manier de aandacht vestigen op de wetswijziging waardoor contracten vanaf 1 juli 2009 niet meer stilzwijgend verlengd kunnen worden. Met deze aanpassing in de wet komen ruim anderhalf miljoen consumenten vrij. 

Uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Tele2, blijkt dat consumenten vanaf 1 juli 2009 flink kunnen besparen op hun telecomuitgaven. Volgens de onderzoekers betaalt de gemiddelde consument ongeveer 52 euro per maand.* Bij Tele2 betaalt men echter 39,95 euro per maand (eerste drie maanden 19,95). Dit is volgens de Consumentenbond en Totaalwijzer.nl het goedkoopste 3-in-1 pakket in de markt.

Wanneer je dan uitgaat van zes miljoen huishoudens, kan er in Nederland op jaarbasis ruim € 1,2 miljard bespaard worden op abonnementskosten voor telefonie, internet en tv. Bovendien wijst het onderzoek uit dat meer dan de helft van de consumenten niet loyaal is aan zijn huidige provider en bereid is om bij een prijsverschil over te stappen. Tele2 daagt consumenten in zijn marketingcampagne uit om hun telecomuitgaven onder de loep te nemen en hun dure provider de zak te geven.

“Wij juichen deze wetswijziging toe. Tele2 is namelijk voor keuzevrijheid voor consumenten en wij hebben daarom nog nooit stilzwijgend contracten verlengd. Wij zijn dus ook gewend om elke dag te knokken voor de loyaliteit van onze klanten,” aldus Günther Vogelpoel, directeur Tele2.

* Bij 3 losse contracten voor telefonie, internet en tv betaalt men gemiddeld € 60,50 per maand ofwel € 726 op jaarbasis. Wie een alles-in-1 pakket neemt, is bijna 300 euro goedkoper uit.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie