Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema, @Home en Multikabel gaan Ziggo heten

Leestijd: 2 minuten

De kabelbedrijven @Home, Casema en Multikabel gaan samen verder onder de naam Ziggo. Dat maakte moederbedrijf Zesko Holding maandag bekend.

Moederbedrijf Zesko
Zesko biedt landelijk media- en communicatiediensten aan. Het bedrijf heeft circa 3,3 miljoen kabelabonnees, 1,4 miljoen klanten met breedbandinternet, 800.000 afnemers van digitale televisie en ruim 700.000 telecomklanten. Het is daarmee het grootste kabelbedrijf van Nederland, gevolgd door UPC.
Ziggo
De merknaam is afgelopen vrijdag feestelijk onthuld aan de medewerkers. Later dit jaar wordt de nieuwe naam ingevoerd en voorafgaand aan de introductie worden alle abonnees persoonlijk op de hoogte gebracht.

@Home, Casema, Multikabel
@Home, Casema, Multikabel blijven voorlopig hun producten en diensten aanbieden onder hun huidige merken. Afgelopen jaar zijn  de tarieven voor internet en telefonie al gelijkgetrokken.  Ook de standaardtarieven voor digitale  tv  zijn inmiddels bij alle drie de bedrijven gelijk (€15,90 per maand).
 
@Home en Multikabel hebben hun digitale tv-pakketten al onderverdeeld in de nieuwe keuzepakketten, Casema volgt hier begin 2008 ook mee. Verder is overal al het nieuwe zenderpakket ingevoerd zoals dat uiteindelijk in het nieuwe bedrijf zal gaan gelden. De enige verschillen die er nu nog zijn, is dat niet alle radiozenders overal gelijk zijn, en dat bij @Home het Turks pakket pas later ingevoerd zal worden. De digitale televisiesignalen van Multikabel komen ook al binnen via Casema, en worden niet meer apart aangeleverd volgens Wikipedia.

In het persbericht schrijft Zesko dat in de komende maanden eerst de medewerkers verder vertrouwd gemaakt worden met de zogenoemde 'kernwaarden' van het nieuwe bedrijf. 'De nieuwe bedrijfsnaam zal pas worden ingevoerd op het moment de organisatie gepaste invulling kan gaan geven aan de gewenste positionering.'

Domeinnaam
De domeinnaam Ziggo.nl is gereserveerd door het Utrechtse bedrijf Bandbreed, dat zich ondermeer bezighoudt met design, web- en videohosting. In 2005 werd de naam voor het eerst geregistreerd en in oktober vorig jaar voor het laatst gewijzigd. Ziggo is een fantasienaam die verder nog moet worden ingevuld. Opvallend is dat de merknaam Ziggo al in gebruik is bij een aantal kledingwinkels.

Het nieuwe kabelbedrijf kwam onlangs in het nieuws toen het een bod deed op de uitzendrechten van het eredivisevoetbal.

Klik hier voor een overzichtskaartje met het verzorgingsgebied van @Home, Casema en Multikabel samen.

Zie: TOTAALWIJZER voor het vergelijken van INTERNETTEN+TELEFONIE+DIGITALE TV

Geactualiseerd: dinsdag 29 januari 2008
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie